Пасажирські автобуси з тимчасово окупованої території Донбасу через Росію спокійно їздять по вільним українським містам.

Цю інформацію повідомили у прес-службі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

В повідомленні уточнили, що автобуси просто не вказують свій маршрут, вивішуючи на лобове скло знак "нерегулярний".

"Регулярні місцеві та міжміські автобусні сполучення продовжували діяти між Україною (в основному з/в Луганську область) і РФ. На додаток до звичайних автобусних маршрутів, спостерігачі продовжували фіксувати з'єднання на нерегулярних маршрутах. Часто автобуси не вказують свій маршрут; замість цього у них є знак на лобовому склі, що позначає "нерегулярний" прес-служба ОБСЄ

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляють в ОБСЄ, за минулий тиждень кількість таких автобусів підозріло зросла. Вони перетинали кордон на обох ППП (409 проти 391 за попередній тиждень). Уточнюється, що в РФ вирушило 215 автобусів, а в Україну - 194.

"Серед автобусного сполучення, яке спостерігалося спостережною місією, такі "нерегулярні" маршрути або місця призначення були зафіксовані: "Стаханов-Харків", "Київ", "Луганськ-Київ", "Ровеньки-Київ" прес-служба ОБСЄ

Спостерігачі наголосили, що більшість автобусів мали українські номерні знаки, видані у Луганській області. Тим не менш, цей транспорт курсує між Луганською областю і містами в РФ.

Нагадаємо, стало відомо про черговий інцидент в окупованому Донецьку. Після закінчення з'їзду так званої Компартії "ДНР" в офісі комуністів спрацював вибуховий пристрій.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", мешканка України, яка потрапила в полон до бойовиків на третьому місяці вагітності, розповіла про жахливі знущання, які їй довелося пережити.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що нещодавно зниклий Захар Прилепін, зробив по Донбасу немислиму заяву. Терорист висловив сумніви в реінтеграції ОРДЛО.