Кабінет міністрів України налагодив механізм нарахування трудового стажу фізичним особам-підприємцям для призначення пенсій, якщо немає трудової книжки або в ній не стоїть ні одного запису. Таку інформацію передає видання Хвиля.

Як повідомляють у прес-службі Міністерства соціальної політики, відтепер фізичним особам-підприємцям буде вноситися до стажу час заняття підприємницькою діяльністю, включаючи спрощену систему оподаткування, враховуючи застосування фіксованого податку:

- з 1 січня 1998 року по 31 грудня 2003 року - виходячи з довідки про реєстрацію особи як суб'єкта підприємницької діяльності;

- з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2017 року згідно з висловленим бажанням осіб - враховуючи сплату страхових внесків (єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) незалежно від суми сплачених коштів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше стало відомо, що близько двох мільйонів українців не отримають пенсії.

В Мінсоцполітики відзначають, що саме така кількість жителів України вирушила на заробітки в Польщу. Але при цьому, працюючи в державі по-сусідству, українці платять їй податки, але не роблять внески в пенсійний фонд своєї держави. Таким чином, не маючи нарахованого страхового стажу, по прибуттю на батьківщину, заробітчани зіткнуться з проблемою пенсій.

Як повідомляють в міністерстві, наша країна підписала угоди з 21 державою, де передбачено соціальний захист громадян України. Однак з Польщею подібний договір ще не був укладений.

Міністр соціальної політики зазначив, що є надія, що подібний документ буде складений і підписаний вже в кінці поточного року. Це позбавить працівників від випадків, коли людина не має страховки ні в одній країні.

Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що в Україні почали діяти нові правила нарахування пенсій. Відзначається, що підвищення пенсій варто чекати тим людям похилого віку, які працюють і воюють.

Також Знай.UA продемонстрував порівняння аліментів у різних країнах світу.

Крім цього, Знай.UA писав, що міністерство повідомило про нові правила нарахування субсидій.