Українці з хвилюванням спостерігають за постійними змінами, які відбуваються в сфері соціальної політики.

Це не обійшло стороною пенсійне питання, який вкрай актуальне для багатьох жителів країни.

пенсіонерки

Одне з питань, яке хвилює українців це те, звідки держава збирається брати гроші для соціальних виплат при кризі у фінансовій сфері.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що подолання дефіциту Пенсійного фонду залежить, зокрема, від зростання єдиного соціального внеску, але з тими темпами, які є на сьогоднішній день, можна очікувати, що дефіцит буде подолано до 2022 року, розповіла "Хвиля" з посиланням на УНН.

Міністр соціальної політики України Микола Шамбір додав:

«Дуже просто було б все додаткові надходження кинути на погашення дефіциту. Але ми не пішли цим шляхом. Додаткові надходження, які були в минулому році і в цьому році пішли на підвищення пенсій. Те, що ми зробили осучаснення пенсій, було зроблено за рахунок збільшення надходжень по єдиному соціальному внеску (ЄСВ) ».

Крім цього політик вказав, що робота над осучасненням пенсій буде тривати, але також буде звертатися увага на подолання дефіциту Пенсійного фонду.

За його словами:

«Саме механізм, який ми заклали для осучаснення пенсій (50% плюс 50%) дозволяє, з одного боку, використовувати ті ресурси, які додатково надходять, з іншого боку, в перспективі позбутися цього дефіциту. За розрахунками це, можливо, десь в 2021-2022 році. Але, звичайно, буде залежати від динаміки надходження і зростання ЄСВ ».

Нагадаємо, в першому півріччі 2018 року українцям було нараховано надлишкові субсидії, сума яких склала п'ять мільярдів гривень

Як повідомляв Znaj.ua, щорічно разом із зміною календарних сторінок українці спостерігають зростання цін на комунальні послуги, паливо і природно продукти.

Також Znaj.ua писав про те, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підготувала законопроект про запуск обов'язкової для всіх накопичувальної пенсійної системи.