Найбільшу сонячну електростанцію побудують у Нікопольському районі Дніпропетровської області. Про це повідомляє прес-служба ДнепрОГА.

Після того, як будівництво буде завершено, сонячна електростанція стане найпотужнішою в Україні та однією з трьох найпотужніших в Європі.

У ДніпрОГА відзначають, що вартість проекту склала цілих 230 млн євро. Фінансуванням ж масштабного проекту виступили українські та іноземні інвестори.

Нова зелена електростанція займе площу в 400 га. Її побудують на місці відпрацьованого кар'єру. Повідомляється, що землі в цьому місці непридатні для сільського господарства, тільки для промисловості.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Сучасна сонячна електростанція за планом буде складатися з 750 тисяч сонячних панелей. Вони зможуть забезпечити електрикою майже 100 000 будинків.

"Завершення будівництва заплановано на початок 2019-го. Після цього станцію підключать до єдиної енергетичної системи України і введуть в експлуатацію", - сказано в повідомленні.

Нещодавно стало відомо про те, що в ірландському морі в 19 км від берегів Великобританії запустили найбільшу в світі плавучу вітряну електростанцію.

Вже відомо про те, що станція складається з 87 вітрогенераторів і володіє потужністю в 659 мегават. Працівники запевняють, що цієї потужності достатньо для того, щоб забезпечити електроенергією майже 600 тисяч британських будинків.

Нагадаємо, стало відомо про запуск найбільшої електростанції.

Як повідомляв "Знай. ua",урналист пояснив, у чиї кишені йде Роттердам+. Дубинский розклав по поличках, куди йдуть грошові річки і як їх можна повернути.

"Знай. ua" писав, що у мережу запустили додаток для сталкерів. Реальна картинка Чорнобиля до дрібниць без ризику для здоров'я.