Нещодавно стало відомо про те, що в ірландському морі в 19 км від берегів Великобританії запустили найбільшу в світі плавучу вітряну електростанцію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті датської компанії, яка займалася запуском.

водяна електростанція

Уже відомо про те, що станція складається з 87 вітрогенераторів і має потужність в 659 мегават.

Працівники запевняють, що цієї потужності достатньо для того, щоб забезпечити електроенергією майже 600 тисяч британських будинків.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

водяна електростанція

Як повідомляють творці, загальна площа станції складає приблизно 20 тисяч футбольних полів (близько 145 квадратних кілометрів).

Варто згадати про те, що перша в світі плавуча електростанція запрацювала в жовтні минулого року в 25 кілометрах від берегів Шотландії. Електростанція Hywind потужністю 30 МВт використовується для подачі енергії в місто Пітерхед.

До слова, інженер з Філіппін побудував собі пасажирський дрон, бо він змучився від постійного марнування часу у пробках.

Кікс Мендоза з Кесон-Сіті успішно провів випробувальний політ на коптері власної конструкції, повідомляє Daily Mail.

виріб

Над своїм літальним апаратом Мендоза працював п’ять років, постійно обговорюючи разробку с іншими інженерами на різних форумах. Спочатку філіппінець збудував безпілотний дрон на радіокеруванні, а вже потім за його допомогою налаштував усі системи на пассажирському.

Наразі літальний апарат має досить скромні характеристики. У повітрі він може провести тільки 12-15 хвилин, потім закінчується заряд аккомулятора. Длля відновлення енергії потрібно цілих дві з половиною години. Проте, Кікс провів успішний тест-драйв і вже готовий далі вдосконалювати конструкцію.

Він сподівається зробити свій коптер двомісним і збільшити тривалість польоту. Якщо це вдасться – можливо знайдуться й інвестори для запровадження серійного виробництва таких дронів. Хотіли б на такому покататись?

Нагадаємо, японська компанія Eco Marine представила проект кораблів, які б використовували для руху одночасно як сонячну енергію, так і енергію вітру.

Як повідомляв Znaj.ua, будівництво "Північного потоку - 2" перейшло на новий етап - найближчим часом почнеться укладання підводної частини газопроводу.

Також Znaj.ua писав про те, що Руслана провела екскурсію своїм будинком-електростанцією.