Всесвітній день охорони місць проживання

Свято заснували в 1979 році на Бернській конвенції, яка була присвячена збереженню дикої природи Європи і природного місця існування. З того часу свято покликане, щоб привернути увагу людей до цієї проблеми. Щороку все більше місць стають пасовищами, сільгоспугіддями, міста ростуть, будується більше заводів і місць з видобутку копалин. Природно, що майже всюди ступила нога людини, а це приносить дискомфорт, а іноді і вимирання деяких видів.

Тому в рамках Дня по всьому світу силами різних природоохоронних та екологічних організацій проводяться різні заходи екологічного спрямування, що закликають все світове співтовариство замислитися про необхідність дбайливого ставлення та збереження природних багатств нашої планети, а також створити всі необхідні умови для збереження унікальних місць проживання, яких з кожним роком стає все менше і менше.

Всенародне свято вина в Вірменії

Це свято проводять щороку, ще з 2009-го. Його проводять в селі Арені, Вайоц-Дзорскій Марзах. І завжди в один і той же день - перша субота жовтня. Це вже традиційний захід, наповнений музикою, танцями, з проведенням дегустацій і ярмарками.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Міжнародний Фестиваль Фейєрверків в Сеулі

Для Південної Кореї це дуже велика подія культури. Його проводять щорічної з 2000-го року. У цей день створюється неповторна атмосфера завдяки кращим піротехнікам, вони влаштовують всю красу свята. Для того, щоб взяти участь у фестивалі з'їжджаються з усього світу цілі команди фахівців з феєрверків. Вони показують не просто красиві салюти, а й представляють новітні розробки піротехнічної області.

Православні свята:

  • Прославлення святого Інокентія, митрополита Московського.
  • Словенської ікони Божої Матері.
  • Зачаття чесного, славногo Пророка, Предтечі і Хрестителя Госпoдня Іоанна.
  • Преподобних дружин Ксантіпп і Поліксенія.

Іраїда Спірна

У цей день відзначали пам'ять діви Раїси (Іраїди) Олександрійської. Святу мученицю стратили при імператорі Максиміліані на початку 4 століття. А на Русі це був день для дуже цікавого звичаю - ворожіння про долю для тих людей, у яких були проблеми з грошима. Люди намагалися привернути до себе удачу. Щоб завжди був прибуток носили в гаманці монетку з вадою. Але вона повинна бути отриманою за працю або за товар, або як здача, але не просто знайдена на дорозі. Також в цей день починалася холодна осінь.

Іменини в цей день

Андрій, Іван, Інокентій, Іраїда, Микола, Петро, Раїса