Правозахисна організація Amnesty International в Україні відреагувала на лист українського режисера і політв'язня в Росії Олега Сенцова про припинення голодування.

Активісти заявили про те, що неприпустимо примусово годувати засудженого.

"Ми заявляємо про неприпустимість примусового годування, яке фактично є різновидом тортури, і вимагаємо надання Олегу своєчасної та ефективної медичної допомоги. Ми продовжуємо вимагати його негайного звільнення з в'язниці!", - сказано в повідомленні.

Раніше стало відомо, що український режисер, який став в'язнем Кремля Олег Сенцов і оголосив безстрокове голодування, змушений перервати її після 145 днів. Про це він особисто написав у листі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Активіст припиняє голодування з 6 жовтня. Причиною стали патологічні зміни у внутрішніх органах. Його будуть примусово годувати.

"У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також почалися патологічними змінами у внутрішніх органах, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування.

Моя думка при цьому вже не враховується. Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеки, що йому загрожує.

Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта. У даних умовах я змушений припинити свою голодування із завтрашнього дня, тобто з 6.10.18", - власноручно написав Сенцов.

Нагадаємо, Сенцов офіційно припиняє голодування. Політв'язень Сенцов написав лист українцям.

Як повідомляв "Знай. ua",двокат розповів, чому насправді Сенцов припинив голодування. Адвокат розповів, як Сенцова змусили припинити голодування.

"Знай. ua" писав, що Денисова вимагає зустрічі з політв'язнем.

Олег Сенцов сообщил, что прекратит голодовку 6 октября

Адвокат Дмитрий Динзе о состоянии Сенцова: "У Олега начала распадаться печень, почки уже настолько забиты, что они практически не функционируют. Начались большие проблемы с кишечником и желудком. Также у него началась ишемия сердца. Сказали, что если он не будет с нее уходить (и дали до конца недели, насколько я понял)... если бы он не ушел с голодовки, то, соответственно, они бы сделали из него овоща. Прикованному к кровати, с трубкой там в носу, я не знаю, как бы они ее вставили для того, чтобы осуществлять это принудительное кормление. Естественно, он не хотел уходить с голодовки. Это вынужденная мера". Также Динзе сообщил, что Сенцов не знает, сможет ли он выйти из голодовки, потому что российские врачи сказали ему, что "в его внутренних органах начались необратимые процессы"

Geplaatst door Крым Реалии op Vrijdag 5 oktober 2018