Щорічно мільйони українських абітурієнтів із хвилюванням очікують моменту вступу до навчальних закладів країни.

Нещодавно з'явилася інформація про змінену процедуру вступу.

Згідно з рішенням МОН терміни вступної кампанії будуть скорочені в порівнянні з 2018 роком.

Таким чином, у бакалавра реєстрація електронних кабінетів почнеться за дев'ять днів до початку подачі заяв - 1 липня, а сам прийом заяв та документів на бюджет триватиме з 10 до 22 липня, повідомляє Інформатор з посиланням на New format.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Крім цього з'явилася інформація про те, що в наступному році зміниться система оцінювання при вступі. МОН встановило 150 мінімальних балів з першого і другого конкурсних предметів на спеціальності галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Міжнародні відносини», а також з другого і третього конкурсних предметів - на спеціальність «Фармація, промислова фармація».

А що ви думаєте про ці поправки?

До слова, Зовнішнє незалежне оцінювання українських абітурієнтів в 2019 році пройде з 20 травня по 12 липня.

Про це повідомила прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.

Крім того, згідно з наказом Міносвіти України №931, кожен абітурієнт зможе пройти тести максимум з чотирьох предметів, саме тестування буде проходити з 11 предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Раніше повідомлялося, що експерти Центру економічної стратегії (CES), проаналізували проект Держбюджету на 2019 рік, який зараз перебуває на розгляді Верховної Ради. Згідно з їх оцінками, в піковий період виплат за зовнішніми боргами стане ключовим обмежуючим фактором для бюджету-2019.

Нагадаємо, в понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що зовнішнє незалежне оцінювання в наступному році студенти коледжів і профтехучилищ будуть здавати лише з двох предметів.

Як повідомляв Znaj.ua, в наступному році студенти коледжів та училищ, які отримують атестати про повну загальну середню освіту, повинні будуть складати два предмета на Зовнішньому незалежному тестуванні.

Також Znaj.ua писав про те, що багатьох українців та майбутніх студентів цікавить становище освітніх закладів в Україні.