Багатьох українців та майбутніх студентів цікавить становище освітніх закладів в Україні.

Однак нещодавні рейтинги дають на привід пишатися нашою освітою.

студентки

Стало відомо, що аж чотири українські університети потрапили до престижного рейтингу "Times Higher Education", який щороку проводить відповідні дослідження з метою інформування громадян. Однак, слід відзначити, що українські ВНЗ зайняли лише місця в категорії "1000+".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Таким чином, до почесного рейтингу потрапили: Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет "Львівська політехніка", Київський національний університет імені Тараса Шевченка, та Харківський національний університет імені Каразіна.

В свою чергу, найкращими закладами за версією "Times Higher Education", стали:

  • Оксфордський університет;
  • Кембриджський університет;
  • Стенфордський університет.

До слова, у 2018 році в Україні зафіксовано своєрідний антирекорд — мінімальна кількість випускників шкіл в історії країни. На це вплинула складна демографічна ситуація, яка відбилася і на українських університетах. Повідомляє Politeka.

Про це на прес-конференції заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

міністерка

За її словами, в 2018 році Міносвіти зафіксувало найменшу кількість випускників шкіл в історії країни. Міністр заявила, що це помітно вплинуло на роботу вузів.

Як повідомляє Гриневич, всього в цьому році 59,2% абітурієнтів, а це майже 35 тисяч осіб, отримали рекомендації на бюджет з першого пріоритету та ще 16,4% (9,6 тисячі) — з другого пріоритету.

Також, за результатами вступних іспитів у цьому році у внз було зараховано понад 2,1 тисячі випускників, і ще 45 — за результатами співбесіди.

У міністерстві також надали дані про розподіл державного замовлення по регіонах країни. Гриневич також зазначила, що деякі експерти висловлювали побоювання, що місця державного замовлення будуть сконцентровані в Києві. Але, на київські вузи виділено 27,7% замовлення, на внз Харківської області — 12,5%, Львівській — 11,2%, Дніпропетровській — 6,2%, а в Одеській — 5,1%.

Міністр зазначила, що це свідчить про те, що нинішня система широкого конкурсу дає можливість студентам здійснити свою мрію і вчитися там, де вони хочуть, а не там, де змушені.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки розробило нові умови прийому у виші на 2019 рік.

Як повідомляв Znaj.ua, в Одесі звільнився за власним бажанням заступник голови эксплутаційно-технічного відділу навчальних суден, практики та працевлаштування Одеської морської академії Олександр Калінін, повісивши у себе в кабінеті фотографію убитого лідера терористів "ДНР" Олександра Захарченка з чорною стрічкою в правому нижньому кутку. Таке повідомлення надійшло від видання Politeka.

Також Znaj.ua писав про те, що скоро українські абітурієнти зможуть вступити на нову спеціальність.