З самого початку 2018 року законодавець прийняв цілу низку змін до ПДР та системи штрафів за їх порушення.

Про це повідомляють ЗМІ.

Спочатку почнемо з різкого збільшення системи штрафів для водіїв, які ще донедавна були мізерними та не викликали особливого остраху для водіїв.

За які штрафи тепер потрібно заплатити вдвічі дорожче:

За перевищення встановленої норми швидкості більш ніж на 50 км/год - до 3400 тис. грн.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За втечу з місця дорожньо-транспортної пригоди - від 255 грн. до 3400 тис. грн.

За керування транспортним засобом особою, яка не має прав на управління такого ТЗ - до 10200 тис.

За керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування ТЗ - до 20400 грн.

За неправильну парковку - від 1020 тис.грн.

За непристебнутий ремінь - 850 грн.

Крім того з 1 жовтня водії повинні не забувати про ввімкнені денні ходові вогні. або ж ближнє світло фар поза населеними пунктами у період з 1 жовтня по 1 травня. За недотримання цієї норми передбачено штраф - 425 грн.

Проте мабуть найбільші зміни торкнулись паркування. Так, законодавець вніс зміни до цілої нихки законодавчих норм щодо реформування цієї сфери, і вже з 27 вересня ці нововведення почали діяти.

За новими правилами, машина, яка припаркована в недозволеному місці, може бути евакуйована без пояснень. Представники закону тепер зможуть робити фото-відеофіксацію правопорушників. Штраф за неправильну парковку складає від 1020 грн.

Крім того ще з 22 серпня 2018 року ведено нове правило реєстрації авто. Тепер при продажу транспортного засобу, можна відразу перереєструвати його на нового автовласника. Це означає, що тяганини з документами буде менше, так як раніше потрібно було спочатку зняти з обліку машину, а потім знову поставити, тільки вже новому власнику.

Також вже з 28 вересня набув чинності "Закон про легалізацію фото- відеофіксації порушень правил дорожнього руху". Тепер водії отримуватимуть листи зі штрафами за порушення правил дорожнього руху.

Нагадаємо, українцям заборонять користуватися телефонами ще в одному місці.

Як повідомляв "Знай.ua", повернути евакуйовану "євробляху", буде неможливо.

Також "Знай,ua" писав, що в Україні введуть нові засоби контролю за дорогами.

Набули чинності нові правила дорожнього руху і нові штрафи