В Укргідрометцентрі заявляють, що в східних областях країни в ніч з 7 на 8 жовтня утримається холодна погода, очікуються заморозки на ґрунті.

"Вночі 7 жовтня у східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях на поверхні грунту місцями заморозки 0-3°", - заявили в Укргідрометцентрі.

погода
погода

Тим часом в Одеській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях утримається надзвичайна пожежна небезпека. Цим регіонам загрожує висока температура повітря і відсутність опадів.

погода
погода

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті пройшов потужний буревій. Відомо, що негода пошкодила житлові будинки та з корінням вирвала дерева. Сильна буря ввечері 5 жовтня лютувала в Ужгороді, при цьому йшов дощ з градом. Проте в епіцентрі бурі опинилося невелике містечко Лекаровце, яке знаходиться в 5 кілометрах від Ужгорода у Словаччині. У містечку пройшов справжній торнадо.

За інформацією місцевих журналістів, стало відомо, що торнадо знищив 30 будинків та присадибних споруд, десятки дерев вирвав з корінням, майже знищено електромережу. Уряд Словаччини вже виділив матеріальну допомогу на відновлення села.

Варто нагадати, що народний синоптик Наталка Діденко озвучила прогноз погоди на вихідні. За прогнозом Наталки, цей тиждень вдало закінчиться сонячним антициклоном, який називається Ульф. Він пішов з Західної Європи і буде пересуватися по південній, а значить зможе охопити значну частину континентальної Європи і Україну в тому числі.

Тому антициклон створить на Україні в усіх областях малохмарну суху і сонячну погоду. А ще стане трохи тепліше. За суботу та неділю повітря нагріється до +12…+23 градусів. Найтепліше буде в Західній Україні.

Нагадаємо, грип групи B вражає самих маленьких українців, як розпізнати недугу.

Як повідомляв Знай.uа погода доб'є українців, синоптики повідомили про різке похолодання.

Знай.uа писав, заморозки різко оборвут тепло: синоптики засмутили українців.