В Хмельницькій області зросла кількість госпіталізованих з харчовим отруєнням у дитячому садку міста Нетішин до 36 осіб. Зараз на лікарняних ліжках перебуває 29 дітей і 7 дорослих.

Про це повідомляють в Національній поліції України.

"На Хмельниччині слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей і дорослих в одному із дошкільних закладів м. Нетішин. Діти у віці від трьох до шести років з симптомами отруєння почали надходити в лікарні міста ще з вечора 3 жовтня. Станом на ранок 7 жовтня в медичних закладах Нетішина з попереднім діагнозом "гастроентероколіт середньої важкості" знаходиться 36 пацієнтів (29 дітей і 7 дорослих)", - йдеться в повідомленні.

На даний момент слідчі призначили низку експертиз для того, щоб встановити причини отруєння.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У відомстві пояснили, що відкрито провадження за ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Санкція даної статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або ж обмеження свободи на строк до 3 років.

Раніше повідомлялося, що жахлива трагедія сталася у Хмельницькій області. Ця хвороба "підкосила" не тільки дорослих, але і дітей. Таке масове отруєння сталося в одному з дитячих садків міста. Було зареєстровано спалах кишкової інфекції.

Нагадаємо, у Днипре дитина померла від отруєння грибами. Дитина з'їв на прогулянці сиру поганку і помер через кілька діб.

Як повідомляв "Знай. ua", банальна процедура в лікарні зробила з немовлям жахливе. Дитина постраждала від перев'язки в лікарні.

"Знай. ua" писав, що інфекція в дитячому саду поклала на лікарняне ліжко 21 людини. Страшна болячка просочилася в дитячий сад.