Українці не встигли насолодитися бабиним літом у вересні. Але засмучуватися не варто, так як у синоптиков для нас є приємні новини. Цей тиждень порадує теплом і осіннім сонечком. Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Так завдяки антициклону, який накрив Україну на цих вихідних, робочий тиждень в Україні почнеться з теплої і сухої погоди.

Як повідомляють синоптики, 8 жовтня на заході України буде хмарно, але сухо. Повітря прогріється до +6 +11 градусів тепла вночі і майже літніх +17 +22 тепла вдень.
На півночі країни обіцяють мінлива хмарність. Температура буде аналогічною тій, що очікується на заході.

В центральних областях також буде сухо і трохи хмарно. Вночі повітря прогріється до +4 +10 градусів, а вдень також прекрасно, як і в попередніх областях – до +16 +22.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Практично така ж погода очікується на сході України. Але вночі буде трохи холодніше – температура підніметься до +3 +9 тепла.

У південних областях України також буде хмарно. Вночі повітря прогріється до +5 +10 градусів, а вдень - +16 +22.
Жителів столиці також порадує тепла і суха погода. Нічна температура очікується на рівні +7 +9, а вдень +19 +21.

Зазначимо, у другій половині жовтня в Україну прийдуть перші заморозки, а температура повітря понизиться до -12 градусів. При цьому зима буде достатньо холодною, але без величезної кількості снігу.

Про це заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень інституту ДСНС та НАН України Вазіра Мартазінова.

Так, синоптик повідомила, що в першій половині цього місяця опади не очікуються, однак у другій декаді прийдуть суворі морози, які фахівець називає "зимовими процесами".

Нагадаємо, 8 жовтня, у всіх областях буде сухо і тепло.На заході температура досягне +23 градуси. Прогнозують, що формувати погоду в найближчу добу буде антициклон.

Як повідомляв портал "Знай.uа", початок опалювального сезону в Києві, залежить від погоди, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелев. За словами чиновника важливо, щоб кияни не платили за тепло, поки на вулиці тепла погода.

Також "Знай.uа" писав, що в той час, коли українці замерзають у своїх будинках без опалення, українська компанія Hempire UA повідомила цікаву новину. Фахівцям фірми звичайні способи утеплення житла не по душі. У компанії придумали екологічний матеріал на основі конопель.