Українській делегації у ПАРЄ разом із демократичними європейськими силами вдалося заблокувати ухвалення питання щодо зняття санкцій із Росії.

Відповідне відео опублікував журналіст Андрій Лавренюк.

Наразі вже відомо, що представники російських пропагандистських телеканалів підійшли до української делегації зі своїми провокативними запитаннями, проте почули для себе доволі неочікувану відповідь.

Так, перед росіянами українська делегація почала співати гімн країни та кілька разів обмінялась між собою патріотичною речівко "Слава Україні – Героям слава!", "Слава нації – смерть ворогам!", "Україна – понад усе!".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, відмовилася голосувати за зміну санкційних правил для Росії. Таким чином російській делегації не дали безкарно відновити свої права, які вона втратила в 2014 році після анексії Криму.

Рішення цього питання в ПАСЄ відклали на наступний рік.

Як показали дебати в Асамблеї, в залі не було голосів для зміни санкційних правил, як того вимагала Росія. Для цього потрібно було мати підтримку мінімум двох третин депутатів.

Під час обговорення цього питання доповідач Петра де Суттер заявила про припинення дебатів і відкладання його розгляду до січня 2019 року.

"Я почула дуже емоційні аргументи, навіть гнів (щодо спроби "робачення"Росії, - ред.). Були й конструктивні аргументи. І ми бачимо, що голосів немає. Тому я пропоную відкласти дискусію до січня", - пояснила вона.

За пропозицію Суттер проголосували 99 депутатів, проти 79, ще 16 утрималися. Українські депутати розцінили цей підсумок голосування як успіх.

Нагадаємо, Євросоюз визначився з покаранням для Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп залишив Дерипаску ні з чим.

Також "Знай.ua" писав, що в окупованому Криму збунтувалися проти путінського режиму.

Росія більше не зможе повернутись у ПАРЄ - Ірина Геращенко