Об'єднані сили провели зачистку населеного пункту поблизу Волновахи.

Як повідомляє фонд "Повернись живою", в ході спецоперації українські військові просунулися на 1 200 метрів вперед. Село, в якому до цього жили 80 чоловік, знаходиться в сірій зоні.

Розвідати, перевірити та унеможливити підхід ворога

Об’єднані сили провели зачистку одного з населених пунктів Волноваського району, розташованого у «сірій» зоні. Село, в якому до війни мешкало 80 осіб, упродовж чотирьох років війни залишалось порожнім. Мирні мешканці залишили його, адже окупанти, попри Мінські угоди, заходили в село, грабували хати та тримали людей в страху. Після того, як населений пункт спорожнів, бойовики ховалися в кинутих будинках і звідти обстрілювали позиції української армії. Щоб унеможливити небажані провокації, спецпризначенці Об’єднаних сил провели спецоперацію із зачистки «сірої» зони. Просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з української сторони , виставили секрети та заслони. Сліди перебування окупаційних військ зафіксувала камера військових кореспондентів. Разом переможемо! Слава Україні!!!

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 9 oktober 2018

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

В розріз з Мінськими домовленостями путінські бойовики використовували населений пункт для обстрілу позицій українських героїв. Місцевим жителям довелося в страху покинути село кілька років тому: бойовики залякували їх і грабували зруйновані будинки.

Повідомляється, що майже усю територія села заміновано окупантами. Вони використовували ПМН-2, заборонені Женевською конвенцією.

"Захисники України також знайшли в "сірій зоні" російські сухпайки, де були вказані міста виготовлення, а також залишки боєприпасів Збройних сил РФ з затертим маркуванням", – повідомляє фонд.

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 9 листопада, у Києві на виставці "Зброя та безпека" показали реактивну систему залпового вогню БМ-21 УМ "Берест".

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпром".

Шепетівський ремонтний завод за власні обігові кошти провів модернізацію РСЗВ калібру 122 мм з використанням тільки українських комплектуючих.

"Берест" призначений для заміни БМ-21 "Град", який стоїть на озброєнні Збройних сил України. Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва дають "Берест" ключові бойові та експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ", – заявили в прес-службі.

Нагадаємо, в Міноборони відбулася нарада у зв'язку з гучними провалами російської військової розвідки.

Раніше Знай.ua повідомляв, українські військові проведуть у Бердянську заняття з бойової підготовки.

Також Знай.ua писав, путінські женці на Донбасі продовжують безцеремонно порушувати так званий "режим тиші".