Зараз українці, що орендують або купують житло найчастіше орієнтуються на сегмент "економ". Популярніші від усіх однокімнатні квартири до 50 м. кв

Про це розповів експерт Сергій Костецький для Finance.ua.

Квартири
Квартири

"Дешеву "вбиту" однокімнатну квартиру в хрущовці можна орендувати за 4-5 тисяч гривень. Таких пропозицій дуже мало. Але попит великий. Однокімнатне житло з ремонтом можна зняти за 6 тисяч. Стільки ж коштує оренда двокімнатної квартири невеликої площі. Правда у віддалених районах без ремонту, меблів і техніки. За кращі варіанти доведеться заплатити 7-8 тисяч гривень", – розповів експерт з нерухомості.

Як правило, низьку плату "заслужили" ті, хто тривалий час живе в одній квартирі:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Наприклад, квартиру кілька років орендар знімав за 3-4 тисячі гривень. Як він з'їхав, власник почав здавати квартиру дорожче".

Тільки в Києві за місяць в середньому орендують близько 1,5 тисяч квартир. На початку року в оренду здавали 1,2-1,3 тис. квартир.

"На ринку нерухомості середня ціна пропозиції зросла. Однак середня ціна операції не змінилася. Люди перестали знімати дороге житло. Шукають квартири економ-сегменту. Це в основному молоді сім'ї, випускники, які з'їхали з гуртожитків. Також ті, хто хоче переїхати від батьків", – зазначає експерт.

Деякі купують невеликі квартири, щоб надалі їх здавати. Однак, вигідною таку пропозицію важко назвати - середня квартира окупиться лише через 30 років.

"У Києві в основному купують однокімнатні квартири до $30 тисяч. У передмісті – $20-25 тисяч. Площа таких квартир до 50 квадратних метрів. У новобудовах близько 50% квартир однокімнатні. Це можуть бути квартири площею 70 квадратних метрів. Тоді є можливість перебудувати житло в двокімнатне", – розповів експерт.

Нагадаємо, стало відомо, що буде з курсом валюти в жовтні, коли розпочнеться опалювальний сезон і як це вплине на долар.

Раніше Знай.ua повідомляв, що українцям, які пішли або збираються на пенсію, виплати будуть нараховувати по-новому. Наступний етап перерахування відбудеться з 1 березня 2019 року.

Також Знай.ua писав, що цієї осені на всій території України очікується значне подорожчання квартир.