В 2019 році держава допоможе українцям утеплити житло. З державного бюджету передбачається виділити на це два мільярди гривень.

Про це повідомили у Кабінеті міністрів україни.

Як зазначається, з вказаної суми 1,6 млрд гривень будуть направлені на створення нового Фонду енергоефективності. За допомогою коштів цього фонду жителі України зможуть отримати державну допомогу, щоб оснастити своє житло енергозберігаючими технологіями.

утеплення будинків

Ще 400 млн гривень планується втратити на реалізацію програми так званих "теплих кредитів". Глава уряду зазначив, що завдяки цим засобам і громадянам, і ОСББ буде простіше придбати енергозберігаюче обладнання.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Попередня урядова програма "теплих кредитів" включала в себе 163 місцеві програми по відшкодуванню витрат на утеплення житла. Сума фінансування програми становила 150 млн гривень. Раніше повідомлялося, що реалізація програми була припинена в серпні 2018 року. Уточнювалося, що бюджет програми був вичерпаний.

Українці знайшли оригінальний спосіб утеплити будинки

Мережу вразило відео нового способу зробити своє помешкання теплим. так, винахідливі громадяни почали використовувати для утеплення коноплі. ця технологія не лише екологічна, а аткож матеріал не горить.

Нагадаємо, в Україні прийняли закон, який дозволить окремим категоріям громадян отримати безкоштовне житло. Першочергово право на житло отримали українці, які змущені були переселитися з окуповних територій.

Як раніше повідомляв Знай.ua, попри непідйомні тарифи на комунальні послуги українцям доведеться платити ще й за під'їзди.

Раніше портал Знай.ua писав, що суд заборонив українцям, які здають в оренду житло на невизначений термін, виселяти квартирантів. Втім є певні умови та нюанси.

Дивіться: Ляшко про комуналку в Україні