У той час, коли українці замерзають у своїх будинках без опалення, українська компанія Hempire UA повідомила цікаву новину. Фахівцям фірми звичайні способи утеплення житла не до душі. У компанії придумали екологічний матеріал на основі конопель.

Як виявилося, даний матеріал виявився не лише екологічно чистим, але і досить енергоефективним. Цей матеріал стійкий до води, володіє високою паропроникністю. Увага, даний продукт не горить. Погодьтеся, трохи дивно. Про це пишуть українські ЗМІ.

Завдяки пористій структурі матеріал є своєрідним кондиціонером: взимку зберігає тепло, а влітку дозволяє довше утримувати прохолоду.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Стінки, побудовані з Hempire-mix, природним чином регулюють вологість повітря в приміщенні. Утеплювати матеріалом можна не лише фасад, але й підлогу, фундамент і дах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільшу сонячну електростанцію побудують у Нікопольському районі Дніпропетровської області. Про це повідомляє прес-служба ДОДА.

Після того, як будівництво буде завершено, сонячна електростанція стане найпотужнішою в Україні та однією з трьох найпотужніших в Європі.

У ДОДА відзначають, що вартість проекту склала цілих 230 млн євро. Фінансуванням ж масштабного проекту виступили українські та іноземні інвестори.

Варто нагадати, що між Україною, Румунією та Болгарією планується збудувати автомобільний міст через річку Дунай. Таку пропозицію під час зустрічі зробив Петру Порошенку прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.

Як повідомляє начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області Олега Варивода, приблизна вартість проекту - 243 млн євро. Порошенко заявив, що гроші, можливо, будуть взяті в кредит у Європейському банку.

Нагадаємо, у мережі показали нові фото "втомленого" Кримського мосту.

Як повідомляв Знай.uа українське підприємство допомагало Путіну будувати Кримський міст.

Знай.uа писав, скільки потрібно збирати на квартиру в Україні.