Більше 1 мільйона сімей в минулому році змогли отримати завищену субсидію на послуги житлово-комунальних господарств. Про це повідомили у Мінсоцполітики, передає Хвиля.

Як повідомив представник відомства Віталій Музиченко, були інциденти, коли українці отримували субсидію на оплату комуналки в конкретній квартирі, а після — здавали її в оренду вже з оформленою пільгою.

Музиченко також уточнив, таких "винахідників" – близько одного мільйона. А всього в країні виявилося приблизно півтора мільйона нечесних субсидіантів. В основному це сім'ї, де люди працездатного віку вказують, що їх дохід — менше прожиткового мінімуму або відсутня взагалі.

Так завищена кількість одержувачів соцдопомоги допоміг виявити Єдиний державний реєстр, який заробив ще в травні 2018-го року.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У минулому опалювальному сезоні субсидії отримували близько 6,9 млн домогосподарств. Це – максимум за останні роки, заявили в уряді.

Зазначимо, у 2019 році монетизація субсидій на оплату комуналки буде трьохетапною. Таке рішення у четвер, 11 жовтня, прийняли під час засідання міжвідомчої робочої групи.

Так, державна скарбниця на 2019 рік передбачає 55,1 млрд грн на субвенції місцевим бюджетам для надання субсидії.

Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством регіонального будівництва повинні створити спеціальний механізм, завдяки якому субсидія буде надходити на особистий рахунок банківських громадян "з можливістю використання тільки для оплати житлово-комунальних послуг".

Згідно з українським законодавством, субсидія призначається на рік - з травня до травня - а її розмір розраховується окремо на зимовий і літній період.

У Мінсоцполітики розповіли, що якщо субсидія вже призначена на 2018–2019 роки, у жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично, без повторного звернення.

Нагадаємо, з травня 2018 року багато пенсіонерів, які переселилися з окупованих територій не можуть отримати соцвиплати. Українцям пояснили, в чому проблема.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, у Мінсоцполітики звинувачують українців, що вони вдаються до різних махінацій, щоб отримати пільги на оплату комунальних послуг. Це і не дивно, але зараз ситуація в країні така, що мало хто, особливо серед пенсіонерів, можуть потягнути комуналку.

Також портал "Знай.uа" писав, днями стало відомо, що крім високої ціни за комунальні послуги українцям доведеться платити ще й за під'їзди.