Про жінку-снайпера Олену Білозерську на Донбасі вже ходять легенди, адже її, як вогню, бояться окупанти.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на проект Цензор.НЕТ "Своя війна", героїнею якого стала Олена.

Олена Білозерська - снайпер "Української добровольчої армії" (УДА). До початку російсько-української війни вона була відомим журналістом, громадськиим діячем та активним блогером.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще


Її блог визнали найкращим блогом українською мовою. У квітні 2014 року Олена стала бійцем ДУК "Правий сектор". З грудня 2016 року - боєць Української добровольчої армії під керівництвом Дмитра Яроша. У лютому 2018 року закінчила курси підготовки офіцерів при Національному університеті оборони імені Черняхівського і отримала звання "молодший лейтенант".

Нагадаємо, у мережі набирає популярність відео з дівчиною Софією, яка служить в українських військах на Донбасі, і виконала на передовій пісню на вірші Володимира Сосюри.

Відео опубліковане на Facebook сторінці журналіста Олександра Махова.

"Увімкніть звук і послухайте проникливий голос 21-річного бійця Софії. Чути таке виконання вірша Сосюри на передовій в декількох сотнях метрів від ворога – це неймовірні враження. А ще дівчина дуже влучно стріляє. Справжня", – захоплюється виконавицею журналіст.


Як писав раніше Знай.ua, у Донецькій області два роки тому українські військові знайшли 70-річну місцеву жительку, яка здавала путінським бойовикам координати місцезнаходження підрозділів ЗСУ.

ЗСУ
ЗСУ

Про це українським журналістам розповіла колишня військовослужбовець Інна Грищенко.

"Наші воїни не могли зрозуміти, чому їх весь час обстрілюють, хоча вони постійно змінюють місце дислокації. Виявляється, що 70-річна бабуся "сиділа" на телефоні і здавала наші позиції", - заявила Інна.


Також Знай.ua писав про те, що у Донецькій області два роки тому українські військові знайшли 70-річну місцеву жительку, яка здавала путінським бойовикам координати місцезнаходження підрозділів ЗСУ.