Активісти громадської організації (ГО) "Національний спротив" в ході брифінгу "Боротьба з "торгівлею на крові" із окупантами та терористами" засудили торгівельні стосунки українських політиків з Російською Федерацією.

Про це вони заявили в ході брифінгу в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини".

"Продовження ведення торгівлі з агресором - це крах ідей Революції Гідності та нівелювання смертей всіх тих багаточисельних бійців, які принесли в жертву себе, власне здоров’я заради національної ідеї під час бойових дій в зоні АТО. Це морально етичний принцип, який вимагає категоричності та послідовності", - зазначив голова ГО "Національний спротив" під псевдонімом "друг "Сталкер".

Також у брифінгу взяли участь голова ГО "Хайтарма крим" Марлен Місіратов, голова ГО "Невідомий патріот" Сергій Антонов та активіст руху "Традиція і порядок" Богдан Ходаков.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Учасники брифінгу вимагають негайного припинення торгівлі з країною-агресором. Особливо ця вимога стосується до бізнесу, який контролюється українськими політиками та чиновниками, а також їх сім’ями.

До таких осіб відносяться, зокрема:

мережа гіпермаркетів "Епіцентр" Олександра Гереги та його дружини Галини;
торгова марка "Перша приватна броварня" депутата Верховної Ради України Романа Мацоли;
фармацевтична компанія "Фармак" Філі Жебровської, яка нещодавно хвалилась в звітах про нарощування свого представництва в Росії. Звертає увагу, що її брат Павло Жебрівський є головним аудитором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Продукція "Фармаку" вільно продається в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО).

Національний спротив вже ініціював відповідні звернення у вигляді петицій на веб-сайтах Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, і закликають усіх свідомих українців підтримати боротьбу проти торгівлі з окупантом.

Організатори брифінгу проінформували, що звертаються до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) із проханням вносити в санкційний список кожне підприємство, яке торгує з ворогом.