Інтерес до перерахування коштів між платіжними картками в Україні може знизитися в результаті впровадження миттєвих платежів.

Цю інформацію повідомив заступник директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України (НБУ) Наталія Лапко, передає Інтерфакс-Україна.

[quote author="Наталія Лапко"]"Зараз ми переходимо на стандарт ISO 20022, що є основою для миттєвих платежів, і на стандарт IBAN (international bank account number), який дозволяє вказувати один реквізит, як вказується у всьому світі

За словами Лапко, стандарт ISO 20022 дозволяє відстежувати проходження платежу на кожному його етапі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, в Україні три популярних банки - Вернум банк, БМ Банк і Мистобанк потрапили під загрозу закриття, оскільки їх регулятивний капітал (гроші, які банк витрачає на підтримку стабільної роботи в разі, якщо боржники не повертають гроші) в жовтні не дотягував до мінімально необхідних 200 млн грн. Про це повідомляє FinClub.

Повідомляється, що таким чином було порушено одне з ключових вимог Нацбанку. З 81 платоспроможного банку за стостоянию на 1 жовтня 2018 року хоча б один норматив порушували 26 установ.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", базовий макроекономічний сценарій на 2018 від Нацбанку показує, що в докапіталізації на 6 мільярдів гривень потребують 8 банків. У цілому НБУ охарактеризував банківський сектор як достатньо капіталізований і фінансово стійкий.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на середу, 17 жовтня. Так, курс долара порівняно з показниками у вівторок, 16 жовтня, знизився в ціні і тепер становить 27,93 гривень.