У зв'язку з нововведеннями українського законодавства в силу вступила постанова Національного банку України, яка змінює порядок міжбанківських переказів коштів у національній валюті. Передає Хвиля.

Нацбанку скасували, що обов'язкове використання печаток на документах, які подаються банком для відкриття і ведення кореспондентського рахунку, у тому числі в НБУ.

Також визначається порядок дій у разі отримання повідомлення банку про підстави для стягнення на предмет застави у вигляді майнових прав на кошти на кореспондентському рахунку банку.

Нацбанк ввів оформлення в електронному вигляді дозволу на роботу банку в системі електронних платежів. Також регулятор оновив порядок резервування та відновлення функціонування своєї системи електронних платежів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше, експерти шокували заявою, яка безпосередньо стосується фінансів і гаманця кожного українця.

Стало відомо, що дуже скоро держава почне досліджувати покупки українців, які перевищують 5 тисяч гривень.

Це пов'язано з тим, що країни Європи запускають процедуру імплементації так званих "антивідмивних правил", які набрали чинності влітку цього року. Вимоги директиви стануть обов'язковими для всіх банків до зими 2020 року. Відповідно, така практика стосуватиметься і українців.

"Деякі польські банки почали переглядати оцінку ризику українських клієнтів – вона зросла з 50 до 70%. Фінансові установи вимагають від клієнтів, що відкривають рахунки, або бажають отримати кредити, додаткові документи. Українці повинні надати довідку про прописку та документ, що підтверджує походження коштів", – розповів фінансовий експерт Василь Невмержицький.

Нагадаємо, в Україні може з'явитися національна електронна валюта, створена за технологією Blockchain. Зараз відомо, що НБУ вже була створена спеціальна група з розробки стратегії створення електронної валюти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", багато українців встигли помітити, що 5 жовтня понад півтори годин не ходили гривневі платежі. Нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що банкіри повідомляли про причини таких неполадок.

Також "Знай.uа" писав, національний банк України ввів в обіг оновлену банкноту номіналом 20 гривень. Цей зразок 2018 року отримав новий дизайн, а також вдосконалену систему захисту.