Сибірська виразка, яка кілька тижнів тому почала косити жителів Одеської області є одним з найбільш стійких захворювань. Медики просять українців бути вкрай обережними, особливо це стосується тих, хто знаходиться в безпосередній близькості до осередку. Найбільше в зону ризику входять ті, хто працює із тваринами.

Про це розповів епідеміолог Юлій Жигалов, передає "Сьогодні".

"Збудник сибірської виразки дуже стійкий у зовнішньому середовищі, може десятиліттями зберігати життєздатність і знаходиться в грунті. Захворіти можуть люди, які знаходилися в районі осередку. Перейняти хворобу можна і після контакту з хворою твариною. Можна сказати, що це професійне захворювання", - розповів фахівець.

Разом з тим на ранніх стадіях сибірська виразка дуже схожа на ГРВІ або грип, так що її важливо діагностувати якомога раніше. Жигалов додав, що сибірську виразку можна вилікувати гамма-глобуліном та антибіотиками, а без лікування вона може привести до страшних ускладнень, оскільки сама вона протікає вкрай важко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"При ураженні можуть бути ускладнення – розпад тканин, порушення кровоносної системи, сепсис, токсичний шок від розпаду клітин, набряк легень, задуха, може бути ураження головного мозку. Тому важливо вчасно звернутися і пройти правильний курс лікування", – розповів епідеміолог.

Одразу три штами загрожують українцям

Як повідомили представники українського Міністерства охорони здоров'я, пік захворюваності припаде вже на жовтень, і зачепить епідеміологічний сезон цілих півроку - аж до травня 2019.

Нагадаємо, науковці встановили нову причину крововиливу в мозок.

Як повідомляв "Знай.uа", знайдено швидкий спосіб поліпшити пам'ять.

Також "Знай.uа" писав про те, що українців попередили про смертельну епідемію.