Експерти розкрили правду про аварійний стан із нечуваним пафосом відкритого у анексованому Криму навесні 2017 року Керченського мосту.

Кримський міст
Кримський міст

Про це пише Рoliteka.

Фахівці в один голос стверджують, що Керченський міст в Криму скоро розвалиться, оскільки його опори були встановлені на глини низької щільності.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Таку думку висловив ізраїльський інженер Елі Беленсон.

Експерт вважає, що саме геологія завадила нормальному результату, саме через невідповідності грунту для будівництва моста, адже його проект свого часу відкинула ще радянська експертиза.

"Масштабні інженерні конструкції, такі як залізничні мости, де передбачаються серйозні навантаження, прийнято спирати на тверді грунтові підстави. Для цього бурять або забивають спеціальні палі, які і спираються на ці самі тверді ґрунти. Якщо ми зіпрем масивну конструкцію на недостатньо тверду основу, окремі її частини або вся конструкція цілком можуть нерівномірно просісти, деформуватися і, в кінцевому результаті, зруйнуватися", – розповів Беленсон.

За його словами, верхні шари – це мул – пухкий і пористий, а потім йдуть піски і супіски різного ступеня щільності, кілька глинистих вкраплень, а нижній шар, на який, власне, і спирають палі моста – напівтверда глина.

"А тепер уявіть, що мова йде не просто про майже двадцятикілометровий залізничний міст, з величезними навантаженнями, а й про сейсмічно небезпечну зону, де регулярно трапляються підземні поштовхи різної сили. Проектувальники мосту запевняють, що досить забити палі на 58 метрів і все буде в порядку, але чи придатна ця напівтверда глина у якості підстави для опор?"- запитує Беленсон.

Він також вказав на інший кричущий нюанс, згідно з яким геологічну експертизу перед початком будівництва було здійснено неякісно, ​​а з’ясувалося це, коли міст вже будували повним ходом.

"Проект Керченського / Кримського моста представляється мені потенційно небезпечним. Із цього приводу мовчати я вважаю аморальним. Буде набагато гірше, якщо в результаті експлуатації моста загинуть люди, а я буду знати, що я розумів, що таке може статися, але мовчав", – резюмував експерт.

Нагадаємо, уряд Російської Федерації з державного бюджету виділить ще 86,4 млрд рублів для реконструкції далеких під'їздів до Керченського мосту.

Володимир Путін
Володимир Путін


Як писав раніше Знай.ua, у окупованому путінськими бойовиками Криму відбуваються дивні маневри.

Окупований Крим
Окупований Крим


Також Знай.ua писав про те, що на території анексованого Криму поставлена Кремлем так звана "влада" звітувала президенту РФ Володимиру Путіну про "проблеми півострова".