Надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві - це анексія від загального православ'я, що можна порівняти з анексією Криму.

З такою заявою вирішив виступити архієпископ Климент - голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Московського патріархату. Дії Константинополя, за його авторитетною думкою, неприпустиме і жорстке відділення. Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню.

"Те, що зараз відбувається з боку Константинополя, – це анексія території Української православної церкви. Те, що робить сьогодні Константинопольський патріархат, порівнянно з анексією Криму", - сказав Климент.

Відзначимо, що в 2016 році глава МП митрополит Онуфрій заявив, що Кримський півострів, виявляється, сам "відпав" від України, а Донбас тим часом "дихає на ладан".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Витівка московських попів змусить парафіян вибирати

Після того, як Синод Російської православної церкви вирішив розірвати відносини з Константинополем, парафіяни УПЦ Московського патріархату опинилися перед жорстким вибором: залишатися в єдності зі Вселенським православ'ям або слідувати за розкольниками.

П'ять копійок від Лукашенка

Кілька місяців світ стежить за тим, як Українська православна церква боролася за право стати незалежною, а Москва всіляко намагалася цьому перешкодити. Сотні думок і коментарів, десятки зустрічей - і ось Синод ухвалює позитивне рішення: Україна домоглася свого і тепер ніяк не пов'язана з РПЦ, як раптом "прокидається" Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив російську церкву у страшному релігійному злочині.