За останні два з половиною роки в результаті надзвичайних подій на артскладах в Україні знищено боєприпасів на більш ніж 2 млрд доларів.

Про це повідомляє "Хвиля"

Крім того глава комітету парламенту з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський зазначив, що Україна пережила вже надто багато вибухів військових складів, адже за останні роки злетіло у повітря вже 5 надважливих об'єктів.

Крім того він додав, що відразу ж після вибухів у Балаклії та Калинівці комітет Ради терміново розробив методику дій, щоб унеможливити майбутні трагедії на військових об'єктах. Проте вище військове керівництво не сприйняло серйозно розроблений документ.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також він відзначив, що всього за кілька років починаючи з вибухів у Сватовому та закінчуючи Ічнею всього злетіло у повітря боєприпасів на близько 2 млрд доларів.

"Хочу нагадати, що в минулому році у нас була Балаклія, була Калинівка (вибухи на артскладах. - Ред.). Після цього комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони розробив повністю методичку - що потрібно зробити, щоб цього не повторювалося. Все це було передано керівництву Міноборони, Генштабу. І, на жаль, я змушений вам офіційно заявити, що нічого за рік зроблено не було. І заклинаннями, що ми йдемо в НАТО і потрібно відповідати стандартам НАТО, ми свої боєприпаси не убережемо. Офіційно інформую, що за останні два з половиною роки, починаючи з Сватове і закінчуючи Ічнею, знищено боєприпасів більш ніж на 2 млрд доларів. Офіційно інформую, що тільки в цьому бюджеті 2019 року на дотації нашим аграрним баронам-мільярдерам закладено понад 5 мільярдів гривень. А на бетонні сховища знову нічого не закладено", - заявив він.

Пашинський також відзначив, що вже найближчим часом відбудеться засідання профільного комітету, який на власному засіданні розробить нову систему зберігання боєприпасів.

"Я ще раз хочу звернутися і до суспільства, і до парламенту і до всіх фракцій. Ситуація, яка сьогодні існує з зберіганням боєприпасів, не може далі бути. Потрібно в корені міняти систему зберігання боєприпасів, субординаційні лінії. Тому що зараз боєприпаси зберігає Генштаб і несе повну відповідальність. Але, як показує досвід - він не в змозі справлятися з цим завданням. Потрібно взяти під чіткий контроль парламенту ці проблеми і вирішити їх", - заявив Пашинський.

Нагадаємо, рятувальники поділилися останньою інформацією про ситуацію в Ічні.

Як повідомляв "Знай.ua", військові намагаються врятувати напівзруйновану Ічню.

Також "Знай.ua" писав, що в Ічні прогриміли нові вибухи.

Вибухи на складі боєприпасів біля Ічні лунають безперервно