У четвер, 18 жовтня, парламент розглянув проект передачі Андріївської церкви в постійне безоплатне користування Вселенському патріархату. Доповідь під час засідання Верховної Ради зачитав голова комітету з культури Микола Княжицький.

За ухвалення законопроекту свій голос віддали 237 народних обранців. Передбачається, що представники Константинополя будуть проводити там богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії.

"Прийняття рішення про передачу в користування одного конкретного об'єкта державної власності по своїй суті є правовим актом індивідуального характеру і не може бути предметом закону, який повинен визначати порядок регулювання певних суспільних відносин загального характеру, зокрема порядок передачі в користування всіх культових будівель - об'єктів культурної спадщини, пам'яток архітектури національного значення, а не конкретної культової споруди", - йдеться у висновку Головного научэкспертного управління.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Витівка московських попів змусить парафіян обирати

Після того, як Синод Російської православної церкви вирішив розірвати відносини з Константинополем, парафіяни УПЦ Московського патріархату опинилися перед жорстким вибором: залишатися в єдності зі Вселенським православ'ям або слідувати за розкольниками.

П'ять копійок від Лукашенка

Кілька місяців світ стежить за тим, як Українська православна церква боролася за право стати незалежною, а Москва всіляко намагалася цьому перешкодити. Сотні думок і коментарів, десятки зустрічей - і ось Синод ухвалює позитивне рішення: Україна домоглася свого і тепер ніяк не пов'язана з РПЦ, як раптом "прокидається" Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив російську церкву у страшному релігійному злочині.