Дашахра (Душехра)

Це свято дуже барвисте і популярне в індуїзмі, його відзначають у місяці Ашвін, у нас це вересень-жовтень, за 10 днів. 9 ночей свята відводять богослужінню, а на десятий поклоняються Деві. Свято в різних районах Індії відзначають по-різному. У Північній Індії це день перемоги Бога Рами над царем Ланки демоном Раваною, тобто це символічне свято перемоги добра над злом. Легенда свідчить, що Рама постив 7 днів і молився Дурзі, Богиня войовниця, і тому вона подарувала йому перемогу. Убив Равану він на 8-й день, а на 9-й приніс їй подячну жертву. Тому люди влаштовують танці при тому масові, театральні вистави, присвячені Рамі і читають уривки з Рамаяни. А під кінець свята спалюють опудало Равани, його сина Мегханада і брата Кумбхакарана.

У Делі святкування проводять на площі міста Рамліла-граунд, народу стікається дуже багато. У Бенгалії це свято Богині Дурги. Віруючі 9 днів моляться їй, а на 10-й занурюють у воду прикрашене гірляндами зображення Богині. На Півдні Індії свято називається Наратрі, присвячене Дурзі, Лакшмі і Сарасваті. Кожній богині моляться по три дні. Також в це свято відвідують друзів і рідних, приносять їм подарунки.

Фестиваль шоколаду в Перуджі

Цей фестиваль проходить в Італії і вважається самим грандіозним в Європі, і найбільшим в світі святом шоколаду. Щороку його проводять в жовтні і називають Єврошоколад, фестиваль триває більше тижня. Перуджа, італійське місто, останнім часом стало чимось на зразок солодкої столиці світу. Тут на кілька днів збираються справжнісінькі експерти шоколаду і просто його любителі. Щороку фестиваль стає все більш популярним. Кількість гостей налічує близько мільйона, а виробників шоколаду італійських і зарубіжних близько 200. Перуджа - батьківщина компанії «Perugina» - найбільшого в Італії шоколадного виробника.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Православні свята:

  • День пісний.
  • Апостола Фоми.
  • Арапетської ікони Божої Матері.

Фомин день

День називається так, тому що церква відзначає пам'ять святого Фоми, який був одним з 12-ти апостолів. Але за Євангелієм від Іоанна, Фоми не було, коли вперше з'явився воскреслий Ісус апостолам, тому він не повірив у це чудо. На Русі його поважали за ощадливість і запасливість. У цей день підводили підсумки року і дивилися, що є із запасів, розраховували, як витрачати продукти на зиму. Якщо в коморах і льохах було повно їжі, говорили: «Радий Фома, що велика крома». Тоді йшли до церкви і ставили свічку, дякуючи запасливого святого.

Іменини в цей день

Іван, Макар, Никанор, Фома

Раніше Знай.uа повідомляв, що після отримання Томосу буде вирішуватися доля Андріївської церкви.
Нагадуємо, що скоро Хеллоуїн і як раз час підготувати спокусливий костюм.
Також раніше Знай.uа повідомляв про страшний землетрус на території Азовського моря, який призвів до страшних наслідків.