Українцям повідомили остаточну дату підвищення тарифів за опалення.

Опалення
Опалення

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на коментар екс-міністра з питань житлово-комунального господарства Олексія Кучеренка.

Експерт зазначає, що підвищення цін на газ відобразиться у комунальних платіжках українців уже через 30-40 днів. Саме такий час потрібен НКРЕКУ для затвердження оновлених тарифів.

газовий лічильник
газовий лічильник

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Уряд спочатку повинен опублікувати саме рішення. Тільки після цього НКРЕКУ проведе відповідне слухання. Для великих ліцензіатів нові тарифи затвердять приблизно протягом місяця, по дрібних містах процедура займе трохи більше часу", - розповів він.

Кучеренко також обіцяє українцям безліч нових неприємностей з субсидіями. І справа не тільки в тому, що Уряд оголосив війну так званим "нечесним" пільговикам, а насамперед у самій процедурі перегляду тарифів на комунальні послуги і газ.

"Нові тарифи зажадають перерахунку субсидій. З одного боку, доступ до пільг через високу ціну на газ отримають більше українців. З іншого, вони викличуть ажіотажний попит і плутанину. Адже частина субсидій доведеться перераховувати заднім числом", - резюмував експерт.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Варто додати, що днями прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що вже з першого листопада ціна на газ для населення в Україні підвищиться на 23,5%.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

До 1 листопада населення платитиме за газ за старою ціною - 6958 грн. за 1000 м³.

Нагадаємо, в українській столиці жителям Дніпровського та Дарницького, які підключені до Дарницької ТЕЦ пощастило набагато менше за інших. З'явилася інформація, що в цих районах підняли тарифи на опалення та гарячу воду.


Як повідомляв раніше Знай.ua, спеціальні зобов'язання по продажу природного газу для населення і теплокомуненерго вирішили продовжити представники Кабінету міністрів.

газ в Україні
газ в Україні

Так, понижена ціна діятиме протягом ще двох тижнів, тобто до 27 жовтня.


Також Знай.ua писав про те, що на сьогодні питання економії гостро стоїть у більшості українських родин.