Ціна долара злетить вгору відразу після того, як Держказначейство почне платежі по ПДВ.

Про це зазначають ЗМІ.

Також, експерти відзначають, що валютний тиждень найбільше запам'ятався здорожчанням американської валюти, яка намагалась перетнути межу в 28,195 грн, проте стрімкий стрибок валюти вдалося зупинити.

Зокрема, це вдалося вийти у завдяки діям НБУ, який вчасно вийшов на торги та не "поскупився". За різними підрахунками національний регулятор продав близько 30 мільйонів доларів за ціною 28,19, і це серйозно підтримало фінансовий ринок.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Участь нацрегулятора в торгах в режимі Matching дозволило пригальмувати зростаючий тренд і спекулятивну гру "на підвищення". Ці процеси призвели до нестійкої рівноваги попиту та пропозиції, після чого послідувала курсова стабілізація", – зазначив експерт Олег Курінний.

Він також відзначив, що такі вливання долару значно заспокоїли валюта, яка могла дійти межі 28,30 грн/$. Якщо вчора на подорожчання американської валюти впливали експортери, які всіляко намагалися притримати виручку, то сьогодні виручку на ринку конвертували як аграрії, так і металурги.

"Українці ніяк не відреагували на підозрілу тишу на ринку і не кинулися скуповувати долар, як це зазвичай буває. На ринку готівки все було спокійно", – заявив аналітик Владислав Кравець.

Експерти також відзначають, що українцям не варто розраховувати на здешевлення долара, адже зараз курс тупцює на місці, а дуже скоро піде вгору.

Подорожчання американської валюти прогнозують на середу, коли фінансисти очікують від Держказначейства перших виплат по ПДВ. На піках цих виплат, на думку аналітиків, долар вийде на максимальну позначку.

Разом з тим варто відзначити, що українська влада і Міжнародний валютний фонд (МВФ) на робочому рівні досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, яка закінчується в березні 2019 року.

"Нова програма stand-by з замовленим доступом до SDR 2,8 млрд (еквівалент $3,9 млрд) послужить основою для економічної політики влади в 2019 році", - йдеться в повідомленні МВФ у п'ятницю ввечері.

Як говориться в повідомленні валютного фонду, угода підлягає затвердженню менеджментом фонду та затвердження його радою директорів.

Нагадаємо, українським пенсіонерам "щось дадуть".

Як повідомляв "Знай.ua", експерт пояснив, як українці житимуть у наступному році.

Також "Знай.ua" писав, що Україна опинилася на самісінькому дні рейтингу за рівнем багатства.

ВРУ підтримала бюджет-2019 у першому читанні