Українські військові отримають нову потужну зброю. З'явилася інформація, що українські захисники ближче до середини 2019 року отримають крилаті ракети "Вільха". Нові снаряди розробило конструкторське бюро "Луч".

Нагадаємо, що випробування "Вільхи" успішно пройшли в 2017 році. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Так, в лютому 2018 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляв, що серійне виробництво крилатих ракет для "Вільхи" почнеться в кінці 2018 року - початку 2019 року.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Варто нагадати той факт, що цей ракетний комплекс вперше українці побачили під час параду з нагоди Дня Незалежності. Комплекс "Вільха" в якості бойових автономних одиниць увійде до усіх оперативних командувань, в тому числі до командування Оперативного резерву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у відповідь на можливий вихід США з договору про ракети середньої і малої дальності (РСМД), Росія може вжити заходів військово-технічного характеру. Про це заявив заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков.

За словами політика, Російська Федерація готова дати відповідь на розрив найважливішого договору про РСМД військовими заходами, якщо Вашингтон продовжить діяти "незграбно і грубо".

Варто нагадати, що російські силовики почали залишати окуповані території Донецької і Луганської областей. Жителі цих територій активно обговорюють, що відбувається щось дивне. Найімовірніше, що мова йде про екстрений виїзд кадровиків. Цікаво, що виїжджають не тільки вони самі, але і вивозять свої сім'ї.

У соціальних мережах зазначають, що виїжджають колони автобусів і легкових автомобілів. Також разом з собою вони відвозять і прапори із зображенням двоголового орла, а з друку "ЦРЛ ДНР" прибрали зображення "курки", – так місцеві жителі називають двоголового орла.

Нагадаємо, президент пояснив, чому хлопців засилатимуть до армії.

Як повідомляв Знай.uа стала відома стратегія морпіхів в Україні.

Знай.uа писав, до масової бійні в Керчі доклали руку путінські "чепіги".