Кожного дня в Україні дорожчають алкогольні напої. Українці нібито стали менше "заглядати на дно чарки". І за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я ми п'ємо менше, ніж поляки та росіяни. На цьому добрі новини закінчуються.

Так, дані ВООЗ свідчать, що серед європейських народів лише українці і росіяни обирають не традиційні алкогольні напої – тобто горілку і віскі – а самогон або навіть глід. Цікавий факт, що українці, які віддають перевагу таким напоям, – в дев'ять разів менше, ніж росіян.

В доброму далекому 2008 році півлітрова пляшка горілки коштувала в середньому п'ятнадцять гривень. Це при курсі вісім гривень за долар. Тобто, трохи не дотягувала до двох зелених. Сьогодні середня ціна – дев'яносто гривень. При курсі – 28 гривень за долар це вже більше трьох доларів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За десять років ціна збільшилася на третину в доларовому еквіваленті. А українці поступилися кільком країнам у так званому алкогольному змаганні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у багатьох бувало: прокидаєшся після вечірки і не пам'ятаєш деталей того, що було вчора ввечері. Як і чому алкоголь вимикає пам'ять? Це спробували з'ясувати американські вчені, а ми розповідаємо вам, до чого вони дійшли в своїх дослідженнях.

Варто нагадати, що український парламент прийняв рішення відхилити пропозицію Кабміну щодо підвищення акцизного податку на тютюнові вироби, вино, пиво і спиртовмісні продукти. Варто зазначити, що уряд планував підняти ставки на 9%, аргументуючи це "забезпеченням формування доходної частини державного бюджету України на 2019 рік".

Відомо, що планувалося збільшити ставки податку на 1 000 штук сигарет з 2071,01 гривні до 2257,4 гривні. Таким чином пачка сигарет коштувала б 40 гривень.

Нагадаємо, вибух мозку: голуб-алкоголік "кадрить" самок на сайті знайомств.

Як повідомляв Знай.uа депресію лікуватимуть кінським транквілізатором.

Знай.uа писав, секс і марихуана: лікарі розповіли про несподіваний ефект.