У зв'язку з підняттям тарифів за комунальні послуги, більшість українців шикуються в черги за субсидіями. Люди стурбовані, що не витягнуть оплату платіжок за цей опалювальний сезон.

У минулому сезоні допомогу від держави отримали дві третини населення. Однак 2019 році пророкують різке скорочення субсидиантов.

Відомо депутати Верховної Ради прийняли проект держбюджету на наступний рік у першому читанні. Як інформує "Страна", у законопроекті заплановано скорочення фінансування субсидій на комуналку на рекордні 16 млрд гривень.

На думку українських журналістів, це означає, що число людей отримують субсидій неодмінно скоротиться.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

При цьому очікується значне скорочення, так як ціни на комунальні послуги, згідно з домовленостями з МВФ, злетять.

Відзначимо, в Україні з 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення зростуть на 23,5%. Раніше повідомлялося, що за даними Мінсоцполітики, зараз майже 7 мільйонів домогосподарств отримують житлові субсидії.

Так слід нагадати, як раніше на своїй сторінці в Twitter український прем'єр Володимир Гройсман обіцяв всім українцям "покращення".

Згідно з його заявою, ті українці, які не зможуть платити за комуналку за новими тарифами, отримають субсидії.

Прем'єр запевнив, що малозабезпечені платитимуть за комуналку тільки невелику частину від усієї суми.

Відзначимо також, незважаючи на те, що газ для населення, здається, дорожчає не по днях, а по годинах, оптимістично налаштований прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що все могло бути набагато гірше.

Міжнародний валютний фонд вимагав підвищити вартість палива ще більше, так що обурюватися взагалі причин немає.

Так, Гройсман зазначив, що подорожчання газу - це одна з умов продовження співпраці з МВФ.

"Втім, це підвищення стало значно менше первинних вимог. У мене було два варіанти - домовитися про мінімальному зростанні цін на газ і продовжити співпрацю. Або увійти до дефолт. Це банкрутство країни.... Це неможливо було допустити", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, монетизації субсидій, про яку так багато говорили в Мінсоцполітики, українцям чекати не варто. Вже стало очевидним те, що з 1 січня 2019 року люди не отримають живих грошей на оплату комунальних послуг.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Міністерстві соціальної політики зазначили, що і зросла кількість відмов у знижках громадянам. А декого взагалі спантеличили повідомлення про нульову субсидію.

Також "Знай.uа" писав, підвищення цін на газ з'явиться у комунальних платіжках українців вже через 30-40 днів. Саме такий час потрібен НКРЕКУ для затвердження оновлених тарифів.