Інноваційна компанія Swift завершила тестування оновленої платіжної платформи GPI і похвалився першими результатами. Про це повідомили в прес-службі компанії. Передає Хвиля.

Як розповіли в компанії, у новій системі 50% всіх транскордонних операцій з переказу коштів між контрагентами проходять протягом 30 хвилин.

А максимальна швидкість була зафіксована під час проведення між сінгапурським і австралійським банками: гроші зарахували на рахунок одержувача через 9 секунд після відправлення.

Між більш віддаленими країнами операції проходили не так швидко. Наприклад, з Китаю в Сідней самий шустрий платіж йшов 18 секунд. Хоча і цей результат є шокуюче швидким.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Адже досі транскордонні платежі в середньому зараховувалися протягом доби. В цьому сенсі навіть півгодинна транзакція є серйозним проривом.

Як пояснив фінансовий аналітик Василь Невмержицький, час проходження платежу є дуже важливим параметром. Кожні 10 хвилин прискорення здатні заощаджувати мільйони доларів у масштабах планети.

Так експерт відзначає, що затримки обмежують оборотність капіталу, пов'язані з витратами на обслуговування залученого ресурсу, транспорту і логістики.

Swift вдалося значно прискорити міжнародні проводки, завдяки розширюється переліку підключених до системи банків і високої автоматизації. Проте, експерти відзначають, справа не тільки в нових технологіях.

Невмержицький підкреслює, величезна перевага Swift GPI полягає в можливості контролювати проходження платежу на всіх етапах, що значно звужує можливості банків-посередників притримати гроші під виглядом, наприклад, проведення додаткової перевірки.

Але варто відзначити, що в Україні не всім підприємцям доступні блага високих фінансових технологій. А український бізнес може тільки мріяти про те, щоб їх платежі проходили за півгодини. Проблема в тому, що поки, з 81 платоспроможних банків до Swift GPI підключився тільки Ощадбанк.

Але і тут, кажуть експерти, платформа поки тільки тестується. Хоча, наприклад, материнські структури українських фінустанов досить давно використовують систему в Європі і по всьому світу.

Все ж до неї підключені понад 165 банків з 200 держав.

Нагадаємо, власники карток Приватбанку можуть скористатися новим і легким платіжним інструментом - Apple Pay.

Як повідомляв портал "Знай.uа", український стартап став одним з кращих в світі.

Також "Знай.uа" писав, в Приватбанку порахували, скільки українці щомісяця витрачають в інтернеті.