Слідство продовжує з'ясовувати подробиці трагічної ДТП з акторами "Дизель шоу", у результаті якої загинула Марина Поплавська.

Марина Поплавська
Марина Поплавська

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на повідомлення поліції.

В ході слідства вдалося встановити, що водій автобуса, на якому актори поверталися з гастролей зі Львова, скорвше за все заснув і врізався у зустрічну вантажівку.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Журналісти зазначають, що ще на початку поточного року міністр інфраструктури заявив, що скоро на міжобласних перевезеннях замість маршруток з'являться сучасні автобуси Neoplan. На думку Володимира Омеляна вони безпечніші для пасажирів, не те, що перероблені мікроавтобуси "Спринтери".

Володимир Омелян
Володимир Омелян

"Відправляючи автобус у рейс, керівник підприємства повинен провести повний інструктаж водія, - розповідає Голова асоціації автомобільних перевезень Київської області Олексій Павленко. Окрім того, перевірити технічний стан транспортного засобу і стан здоров'я водія. І вже потім видаються всі необхідні документи - дозволи, ліцензії та інше".

Якщо рейс йде на відстань понад 500 км - обов'язково повинен бути присутнім другий водій, і строго дотримуватися графіку праці та відпочинку.

"На прикладі трагедії з акторами "Дизель Шоу" простежуються грубі порушення, - ми не знаємо, що робив водій, поки артисти відігравали шоу - спав, дивився концерт, або ще що. Можна лише припускати, що відпочивав, але це лише припущення. А якщо він всю ніч стежив за виступом? А потім що, сів за кермо і поїхав в ніч з Львова до Києва? І не факт, що Київ був його кінцевим пунктом призначення. Тож не дивно, чому під вранці почав засипати в дорозі", - додав екперт.

Дизель шоу
Дизель шоу

Від Львова до столиці трохи більше 500 км, але другого водія в автобусі не було. І можливо з цієї причини Марина Поплавська та перебувала поруч з водієм на сидінні, призначеному для "штурмана", - розважала, щоб не заснув.

За словами експерта, минулого року він розробив спеціальний дорожній кодекс, було зібрано спеціальну групу для його застосування на практиці. Але кодекс і досі лежить в кабінеті у Міністерстві транспорту, а люди, сформовані під цю роботу - за рік жодного разу не приступили до своїх обов'язків.

Нагадаємо, 20 жовтня у страшному ДТП загинула відома актриса, одна з головних зірок української гумористичної програми "Дизель-шоу", Марина (Маріанна) Поплавська.

Похорон Марини Поплавської
Похорон Марини Поплавської


Як писав раніше Знай.ua, у понеділок, 22 жовтня, водій автобуса, який перевозив акторів "Дизель Шоу" і влаштував смертельну ДТП на дорозі Київ-Чоп, розповів у суді всі подробиці аварії.

фото з похорону Марини Поплавської
фото з похорону Марини Поплавської


Також Знай.ua писав про те, що у мережі опублікований ще один відеозапис з місця смертельної аварії під Києвом, в якій загинула зірка "Дизель Шоу" Марина Поплавська.