У центральній частині окупованої Ялти місцевий житель Михайло Білозір грає на бандурі і співає українські народні пісні. Пенсіонер не боїться режиму окупантів і заслужив повагу з боку багатьох українців.

Репортаж про сміливого кримчанина опублікували в Twitter "Радіо Свобода".

Чоловік розповів, що приїхав у Крим 40 років тому і зараз його фінансове становище досить плачевне: йому доводиться жити в сараї. Він розповів, що його активна громадянська позиція додає труднощів в його життя: за свої ідеали Білозір не раз піддавався різкій критиці, а одного разу навіть зіткнувся з фізичним насильством.

"В маршрутці, будинки нападають, сусід на мене нападав увесь час. Навіть побив трохи і за чуб тягав — вирвав половину. Це тоді, коли був такий хворий, що я ледве ходив", — поділився Білозір.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Діти Михайла також не підтримують його позицію. З трьох дітей Білозір спілкується тільки зі старшим, двоє молодших підтримують політику окупантів.

Білозір розповідає, що отримує пенсію, але його основне джерело доходу - це спів. Останнім часом здоров'я почало підводити дідуся, але він все одно намагається виходити і співати гарні народні пісні, які піднімають патріотичний дух Криму. Багато жителів дякують йому за сміливість і стійкість ідеалів.

"Спасибі за вашу сміливість. Це дуже ризикована справа. Я сама українка, я дуже люблю Україну. І для мене це просто ковток повітря", — поділилася кримчанка.

Нагадаємо, подруга Марини Поплавської розповіла, що зірка "Дизель Шоу" була великою патріоткою України.

Раніше Знай.ua повідомляв, що стало відомо, що Міністерство культури України розширило перелік діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці нашої країни.

Також Знай.ua писав, в окупованому Донецьку місцеві музиканти влаштували концерт, на якому прозвучали хіти відомої української групи "Океан Ельзи".