З 1 листопада 2018 року тариф на газ для населення підвищується на 23,5%. Тепер за кубометр газу людям доведеться платити 8,55 грн, тоді як зараз тариф становить 6,96 грн/кубометр. Такими були газові зобов'язання нашої країни перед МВФ. І звичайно ж, здорожчання блакитного палива призведе і до підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

На скільки має зрости ціна на газ для споживачів, щоб опинитися "на рівні повного покриття собівартості", - пише "Хвиля".

тарифи

Нещодавно з вуст глави уряду прозвучала цифра у 60%, але вдалося домовитися про 23.5% Але це перший етап здорожчання.

Але за українським законодавством сьогодні за паритетною, європейською ринковою ціною відпускається газ для українських промислових підприємств. І ця ціна дорівнює 14,59 грн за кубометр. А це означає, що уряду потрібно збільшити ціну на газ не на 25 або 60%, а на 210%.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

гаряча вода

У багатоквартирних будинках плата за газ невелика, і навіть дворазове підвищення тарифів не сильно вдарить по кишені мешканців. Однак, якщо враховувати, що газом також нагрівають воду, а такод використовують в усіх інших сферах обслуговування населення, то логічно чекати підняття цін на всі послуги ЖКГ.

При зростанні тарифу на газ на 25% суми в платіжках за опалення можуть збільшитися на 16%.

Відповідно, подорожчання газу на 60% призведе до подорожчання опалення на 35-40%.

При цьому експерт нагадує, що сьогодні більшість тарифів у сфері ЖКГ встановлюють не центральні, а місцеві органи влади. А значить, тарифи можуть збільшитися набагато більше. А, враховуючи застралі системи, стан інженерних ситем, на ремонт яких потрібні кошти, суми у платіжках можуть виявитися далеко не на 16% вищими.

платіжки

Нагадаємо, тепер оформити субсидію, можна не виходячи з дому, просто в інтернеті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, до правил нарахування субсидій внесли кілька важливих змін.

Також Знай.ua писав, що в уряді спробували виправдатися за високі тарифи і ціну на газ для населення.

Дивіться: Як отримати знижку на оплату комуналки