Коли ви йдете в магазин за шоколадом, то не знаєте, що обрати: продуктів багато, і всі вони різної ціни, та й якість залишається під сумнівом. Більше це не проблема. Експерти розповіли, як обрати справжній шоколад та не надто витратитися.

До складу справжнього шоколаду обов’язково входить чотири основні компоненти: лецитин, цукрова пудра і терте какао, масло какао.

шоколад

Жири

Часто замість какао-масла додають дешеві замінники.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Запамятайте! Справжній шоколад завжди "сивіє". Якщо на плитці шоколаду з'явився білий наліт, це свідчить про високу якість шоколадки. Це відбувається через різкий перепад температур.

Лецитин

Лецитин в шоколадці — це нормально,. Ця добавка зменшує в'язкість шоколадної маси.

Колір

Якісний справжній шоколад має "глянцеву" поверхню і без будь-яких бульбашок. На зламі ви помітите матовий колір.

Крім того, справжній шоколад під час ламання має дзвінкий хруст.

Памятайте, справжній шоколад тоне у молоці. Акщо ж навпаки, значить у ньому є дешеві жири. Якщо шматок не повністю потонув, це може означати, що виробник використав дешевий какао-порошок.

Це не стосується звісно пористого шоколаду.

справжній шоколад

Фальшивий шоколад, просто кажучи, солодка плитка, в руках не тане і коли його (точніше, її) ламають, кришиться, а адже справжній шоколад при ламанні видає дзвінкий звук, схожий на хруст. Справжній шоколад темний і гіркий. Температура плавлення какао-масла + 32 °С, тому справжній шоколад відразу тане в роті. Неякісний шоколад тане не відразу і залишається після нього характерний післясмак.

Нагадаємо, існують дієти, щоб покращити фігуру, а є такі, які ще й зроблять вас розумнішими.

Як раніше повідомляв Знай.ua, експерти пояснили, як правильно зберігати деякі продукти та речі в домі, які більшість людей точно зберігають не за правилами.

Раніше портал Знай.ua писав, що в Україні скоро стане дефіцитом один з найпопулярніших продуктів.

Дивіться: Що нам пропонують українські виробники шоколаду