"Заповніть 2 ложки порошком, розгладьте. Відрегулюйте зазор між ложками по ширині носа. Затягніть шутер. Помістіть ложку під ніс. Вдихайте і стріляйте".

Це схоже на опис вживання наркотиків. Але це інструкція до шоколадного шутеру, що "доставляє" шоколадну пудру в ніс.

Для такого екстравагантного способу споживання звичайне какао не підходить. Використовується тільки спеціальна високоякісна пудра з какао бобів.

Винахід, що перевернув уявлення про шоколад, зробив Доменік Персон. Бельгійському майстру шоколаду замовили зробити якийсь дуже незвичайний подарунок до дня народження одного з учасників групи Rolling Stones.

На сайті своєї фірми Доменік пише, що ніс має винятково важливе значення для прийому їжі і нюхання какао-порошку "сприяє підвищенню задоволення, отриманого від шоколаду".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нюхальний шоколад впливає на всі ті ж рецептори у головному мозку, що і звичайний їстівний. Відомо, що споживання шоколаду викликає вивільнення гормону задоволення - дофаміну.

"Проте це відчуття набагато яскравіше. Ви відчуваєте вишуканий смак шоколаду пару годин, і ніяких калорій", - розповідають про враження постійні клієнти.