Український парламеент звернувся до Кабміну з новою пропозицією. Так, депутати планують заборонити транспортні засоби з Російської Федерації ввозити на територію України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню у Facebook депутата Роберта Хорвата.

Авто з іноземною реєстрацією
Авто з іноземною реєстрацією

Він заявив, що в парламенті готуються до другого читання законопроектів №8487 і №8488, які покликані врегулювати ситуацію із ввезенням та використанням в Україні авто на іноземній реєстрації. Про це пише портал "Політека".

"Багато з тих пропозицій, які надійшли в згаданих проектів, що стосуються, зокрема, підвищення ставок акцизного податку на імпорт легкових транспортних засобів з Росії. Зате ми з депутатами Василем Петьовкою та Валерієм Лунченко вважаємо, що треба не обмежувати, а повністю заборонити імпорт транспортних засобів з країни-агресора", - повідомив Хорват.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Імпорт авто
Імпорт авто

Хорват підкреслив, що нардепи звернулися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, щоб продовжити дію постанови Кабміну №1146 "Про ставки ввізного мита відносно товарів, що походять з Російської Федерації" та №1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації".

Варто нагадати, що з початку поточного року в Україну було ввезено рекордну кількість автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики України Ніна Южаніна. За її словами, зафіксовано понад півмільйона транспортних засобів на єврономерах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що литовські правоохоронці відкрили доступ українським колегам до баз даних, яка допоможе митникам впливати на ввезення в Україну автомобілів з європейською реєстрацією.

Так, поліцейські розповіли, що тепер їм легше відстежувати автомобілі на єврономерах, які з'являються в Україні, а в Литві, наприклад, за документами вважається утилізованими або неіснуючими.

Нагадаємо, купівля та розмитнення "євроблях": хто заробляє на українцях і навіть не соромиться.

Як повідомляв Знай.uа нова схема транзиту "євроблях": чого чекати українцям у 2019 році.

Знай.uа писав, рішення Верховного суду може стати рятувальним кругом для власників євроблях, але радіти зарано.