З 1 листопаді в Херсонській області українські військові почнуть випробування керованих ракет. Також з'явилася інформація, що над Чорним морем буде закрито повітряний простір.

Про це стало відомо завдяки заяві спікера Повітряних сил ЗСУ Дмитра Струтинського.

"Завтра почнуться льотно-випробувальні навчання в Херсонській області з випробування керованих ракет до зенітно-ракетних комплексів", - заявив Струтинський.

Варто уточнити той факт, що у зв'язку з ракетними стрільбами повітряний простір над Чорним морем буде закрито з 1 по 4 листопада.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто нагадати, що в середу, 31 жовтня, стало відомо про те, що бойовий флот НАТО увійшов в акваторію Чорного моря. Цю інформацію підтвердили стамбульські інформаційні портали. У повідомленні говориться, що в акваторію зайшли відразу чотири кораблі Постійної групи мінних тральщиків НАТО.

Турецькі ЗМІ уточнюють, що до складу групи Північноатлантичного Альянсу входять мінні тральщики ВМС Іспанії "Турія", ВМС Туреччини "Анамур", ВМС Болгарії "Цибр". Крім цього, у складі групи йде її флагман допоміжне судно ВМС Німеччини "Рейн".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на фоні агресії РФ в Азовському морі ЗСУ зміцнили оборону узбережжя, як зазначив командувач об'єднаних сил Сергій Наєв:

"Ми вже зміцнили фортифікації, зокрема мінно-вибухові загородження уздовж ділянок, які вважаються небезпечними для морського десанту. Постійно тренуємо всі сили, які захищають морське узбережжя", - прокоментував він.

Відповідаючи на запитання щодо загрози, яку озвучували 4 роки тому, про плани Росії "пробити сухопутний коридор" в Крим, Наєв сказав:

"Ми сьогодні враховуємо таку загрозу. Щоб нівелювати її, проводимо планування, відпрацьовуємо взаємодію всіх сил, в тому числі і на морі. Тримаємо їх в постійній готовності. Є планові і раптові перевірки ".

Нагадаємо, на Донбасі проведуть спецоперацію: що потрібно знати місцевим жителям.

Як повідомляв Знай.uа осінній призов: що робити, якщо вас зловили на вулиці і тягнуть у військкомат.

Знай.uа писав, ударний дрон ЗСУ "прибрав" терористів одним пострілом, і це тільки початок: потужне відео.