На окупованому Росією Кримському півострові затримали 22-річного жителя Кіровського району. Як стверджують російські ЗМІ, хлопця звинувачують в "діяльності незаконних збройних формувань на території України".

За версією співробітників ФСБ, затриманий 22-річний житель Кіровського району, ім'я якого не називається, нібито пройшов спеціальну військову підготовку під керівництвом інструкторів", які брали участь у бойових діях на Донбасі.

Також затриманий нібито входив до складу "кримськотатарського батальйону імені Номана Челебиджихана" та громадського формування "Аскер" в період з 2016 по 2018 роки.

Відомо, що російські силовики порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 208 Кримінального кодексу Росії – "Організація незаконного збройного формування або участь у ньому".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За даними російських ЗМІ, ФСБ підтвердила, що провели обшуки за адресою проживання обвинуваченого громадянина та вилучили телефони та інші засоби комунікації та комп'ютерну техніку в тому числі.

Інших подробиць поки не повідомляється.

Зазначимо, підприємця з Нижньогірського району Криму Рената Параламова майже рік тому затримали співробітники ФСБ. Вони його звинуватили у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Він пройшов через жорстокі тортури і погрози, тому покинув півострів. Коли ж кримчанин спробував оскаржити незаконні дії російських силовиків, з'ясувалося, що він – у розшуку за двома статтями Кримінального кодексу Росії.

Ренат – програміст, кримський татарин і батько чотирьох дітей. У вересні 2017 року до нього додому прийшли співробітники ФСБ і влаштували обшук, після чого сказали йому поїхати з ними. Рідні нічого не знали про місцезнаходження Рената два дні.

Нагадаємо, в Архангельську (Росія) в приміщенні ФСБ прогримів потужний вибух. За попередніми даними, в результаті інциденту постраждала одна людина: чоловік у цей момент стояв біля центрального входу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 31 жовтня, стало відомо, що під час акцій протесту в столиці Нігерії Абуджі сили безпеки вбили 42 прихильників ув'язненого в колонію ватажка шиїтського Ісламського руху Нігерії Ібрагіма Закзаки.

Також "Знай.uа" писав, Росія продовжує цинічне для всього світу розслідування з приводу "витоку персональних даних" отруйників Скрипаля, офіцерів ГРУ так званих Олександра Петрова та Руслана Боширова.