У столиці Росії ФСБ затримала шістьох бойовиків "ІД", які нібито готували теракти в Москві з застосуванням вогнепальної зброї і СВУ.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Зазначається, що фінансували осередок емісари в Сирії.

Російська Федеральна служба безпеки Росії разом з оперативниками МВС і бійцями Росгвардії накрили і знешкодили осередок терористичного угрупування "ІД". Операція силовиків була проведена в Московському регіоні, відзначається, що осередок був "глибоко законспірований".

Шестеро бородатих кондитерів та водіїв перевтілювалися ночами на справжніх терористів, вішали на стіну московського кафе прапор "Ісламської держави", і на його тлі починали в мережі закликати мігрантів із Середньої Азії готувати теракти.


На одній із винайманих квартир у бойовиків знайшли два автомати Калашникова, і більше 60 бойових патронів. Крім того виявили звіти про підготовку терористичних актів, схему виготовлення саморобних вибухових пристроїв, а також гроші.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Федеральною службою безпеки РФ спільно з Міністерством внутрішніх справ Росії і ФСВНГ Росії (Росгвардія) в результаті проведених оперативно-розшукових заходів і слідчих дій на території Московського регіону припинено протиправну діяльність шести членів організованої, глибоко законспірованої осередку міжнародної терористичної організації" Ісламська держава ", - цитують російські ЗМІ повідомлення ФСБ.

Зазначається, що керівництво терористичного осередку здійснювалося емісарами в Сирійській Арабській Республіці - вихідцями з Центрально-азіатсько го регіону.

"Затриманими особами планувалося вчинення резонансних терактів в Москві із застосуванням як вогнепальної зброї, так і саморобних вибухових пристроїв. В ході проведених обшуків вилучено автоматичну вогнепальну зброю, виявлені засоби комунікації зі звітами про підготовку терористичних актів, схема виготовлення саморобних вибухових пристроїв, а також грошові кошти ", - повідомили в ФСБ.

Повідомляється, що наразі оперативники вивчають всіх, з ким спілкувалися в мережі терористи. В рамках порушеної кримінальної справи проводяться оперативно-розшукові заходи.

Нагадаємо, 9 вересня на території Смоленської області ФСБ затримала Меджіда Магомедова, який нібито є членом терористичної організації "Ісламська держава". У російському відомстві повідомляли, що Магомедов за завданням Служби безпеки України та керівників "Правого сектору" "планував убивство одного з "командирів ДНР".

Як повідомляв портал "Знай.ua", американська аналітична компанія в сфері безпеки Soufan Group підрахувала, що серед тих іноземців, які відправляються воювати до Сирії та Іраку на боці "Ісламської держави", найбільше росіян.

Також "Знай.ua" писав, у Росії опозиціонера Семена Кочкіна звинуватили у пропаганді "Ісламської держави".