У новому законопроекту чиновники пропонують звільнити від відповідальності людей, які прогулюють роботу. Більше того, тепер є можливіть за це ще й отримувати зарплатню. Закон буде стосуватися тільки тих працівників, яким затримують виплати роботодавці.

Про це повідомили представники Міністерства соціальної політики.

відпочинок

За новим законом в обов'язки будуть входити виплата від 1/3 окладу за той час, коли співробітник "прогуляв", і 18% пеня на затриману плату.

Це стосується тих співробітників, яким затримують зарплати 15 днів та більше.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Пеня за затримку зарплати

За словами представників міністерства, законопроект отримав назву "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну і в повному обсязі виплату заробітної плати у разі неплатоспроможності роботодавця".

Крім того, він надає право працівнику тимчасово припинити виконання роботи у разі затримки виплати зарплати (на термін більше 15 днів), а також зобов'язує роботодавця виплатити працівникові компенсацію у розмірі трьох середньомісячних заробітних плат (за останні 12 місяців), у разі порушення справи про банкрутство роботодавця або припинення трудового договору у разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи.

Нагадаємо, українцям повідомили, які штрафи чекають тих, хто відмовляється оформляти на роботу "за трудовими".

Як повідомляв раніше Знай.ua, у 2019 році передбачено одноразове збільшення мінімальної зарплатні. Українці вже з січня можуть розраховувати на мінімальну суму в 4 170 грн.

Також Знай.ua писав, що в україні ухвалили закон про банкрутство фізосіб. Тепер в українців є можливість уникнути сплати непідйомних боргів по кредитах, пройшовши процедуру банкрутства.

Дивіться: Працевлаштування в Україні. Як не залишитись без роботи