Проблемою, яка найбільше турбує українців, залишається конфлікт на Сході. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром "Соціальний моніторинг", Київським міжнародним інститутом соціології, Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка та соціальною групою "Рейтинг", передає Укрінформ.

Донбас
Донбас

"Ми запитували, які питання є зараз найважливішими для громадян. Тут немає особливої сенсації, оскільки військовий конфлікт на сході України залишається проблемою номер один", - сказав Любомир Мисів, заступник директора Соціологічної групи "Рейтинг".

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Найбільше українців турбує конфлікт на Донбасі (54,4% респондентів), низький рівень зарплат і пенсій (54,1%), підвищення тарифів на комунальні послуги (48,1%).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зростанням цін на основні товари та інфляцією стурбовані 34,9% опитаних, безробіттям - 26,8% респондентів.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Українців непокоять також проблеми хабарництва та корупції у владі (25,5%) і неможливість отримати якісне медичне обслуговування (19%).

Опитування охопило всю територію України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму).

Народний синоптик Леонід Горбань розповів українцям на що варто чекати від останнього осіннього місяця. Так відомо, що вже через тиждень, 7 листопада, слід очікувати значного похолодання і мокрого снігу.

Однак, синоптик попередив про температурні стрибки, які триватимуть не тільки в листопаді, але й протягом усієї зими.

Так з 7 по 9 листопада в Україні слід чекати перші морози та мокрий сніг з дощем. Температура знизиться від -1 до -2 градусів.

З 11 по 14 числа температура від 0 до 2 градусів морозу. А ось вже 14 - 16 повернеться плюсова температура до 4 градусів тепла.

Як повідомляє Горбань, потім знову слід очікувати похолодання - до 3 градусів морозу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям повідомили про те, наскільки більше вони стали заробляти.

Разом з тим, раніше Знай.uа писав, якого подорожчання очікувати українцям у листопаді.

Нагадаємо, у Польщі запанікували через українських заробітчан, і це тільки початок.