В Україні у Херсонській області в четвер, 1 листопада, стартували бойові стрільби зенітних керованих ракет середньої і малої дальності на випробувальному полігоні "Ягорлык". Про це повідомили в прес-службі Генштабу ВСУ на сторінці в Facebook.

За даними прес-служби, збройні сили провели льотні випробування ракет і бойові стрільби зенітно-ракетних комплексів "Бук" і С-300 в Херсонській області. Повітряний простір над Чорним морем буде закрито з 1 по 4 листопада.

Крім того, визначено час і висоти заборони використання повітряного простору. Поінформовано МЗС України та надані відповідні заявки та авіаційні оповіщення в Украероцентр.

"До проведення заходу залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв'язку та безпілотна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також у ВСУ зазначили, що в рамках проведення випробувань бойові розрахунки підрозділів відпрацьовують практичні завдання з бойовими і імітованими пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях - безпілотним літальним апаратам.

Небо в районі ракетних стрільб буде закрито для польотів цивільної авіації на всіх висотах.

"В рамках підготовки до бойових стрільб уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії Чорного моря, що повністю виключає будь-які погрози, прораховані ризики і прийняті всі заходи безпеки для забезпечення проведення практичної фази випробувань, уточнено зона обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі", – відзначають в Генштабі.

У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛИСЯ БОЙОВІ СТРІЛЬБИ Сьогодні, 01 листопада, на Державному випробувальному полігоні...

Geplaatst door Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine op Donderdag 1 november 2018

Нагадаємо, стало відомо, що десантно-штурмові війська Збройних сил України взяли участь у міжнародних змаганнях "Кембрійський патруль" ("Cambrian Patrol", Великобританія) і завоювали на них срібло.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", 31 жовтня, стало відомо про те, що бойовий флот НАТО увійшов в акваторію Чорного моря.

Також "Знай.uа" писав, що у Чорному морі в 80 кілометрах від берега захопленого Російською Федерацією Криму за межами територіальних вод країни затонув теплохід під прапором Панами і перевозило металобрухт.