Споруди Почаївської лаври були передані до відання УПЦ МП за прем'єрства Януковича до 2052 року.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, по це розповів один з депутатів Почаївської міськоїради, який нібито володіє документами державного реєстратора.

Крім того він розповів, що замість державного заповідника у користуванні московського патріархату опинились ще й два великих собори, монастирські келії, дзвіниця та архієрейський будинок.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Термін дії – до 1 січня 2052 року з правом пролонгації. Для держави цим документом створені ще більше проблеми", – пояснив Паляниця.

Також відзначається, що споруди були вилучені зі складу Кременецько-Почаївського заповідника ще за часів прем’єрства Віктора Януковича. Проте до цього моменту розпорядження не було виконане.

Через, що у вересні по документи звернулись і заповідник і лавра. Державний реєстратор, який мав узгодити документи на користь заповідника, не виконав цього, тож лавра знайшла іншого реєстратора.

"Поки той розглядав справу, реєстраційну дію в порушенні законодавства здійснив реєстратор взагалі іншого району Тернопільської області. Коли до нього звернулися люди, які представляли Почаївську лавру, він здійснив реєстраційну дію в обхід вже розпочатого розгляду іншим реєстратором", – пояснив депутат.

Побачивши документ, юрист заповідник був просто ошелешений.

Наразі вже відомо, що цим реєстратором виступив Андрій Яремко, який працює у Тернополі та переконує, що у його діях не було жодного порушення, адже Лавра надалі весь пакет необхідних документів, а також він "не бачив у реєстрі, що цією справою займається інший реєстратор".

Нагадаємо, московський піп "освятив" трасу з вікна особистого Lexus.

Як повідомляв "Знай.ua", путінські попи в шаленій істериці б'ють у набат через заяву Варфоломія.

Також "Знай.ua" писав, що відморожений харківський батюшка влаштував гонки на цвинтарі, розгромлено могили і людську психіку.

Споруди Почаївської Лаври передали в користування Московському патріархату до 2052 року