Київський патріархат має намір звернутися до українського парламенту для того, щоб змінити назву Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Про це стало відомо завдяки повідомленням предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета, пише "Радіо Свобода".

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Зі звернення Філарета стає зрозуміло, що патріархат УПЦ КП незабаром звернеться до Верховної ради України з проханням ухвалити закон про єдину православну церкву в Україні, а також про зміну назви УПЦ МП на "Російську православну церкву в Україні".

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Чого ми вимагатимемо? Щоб в Україні була одна українська православна церква і щоб РПЦ не ховалася під назвою "українська", будучи по суті російською. І тому ми проситимемо Верховну Раду, щоб вона прийняла закон про те, що в Україні одна українська православна церква, а друга православна церква повинна називатися російською церквою. Тим більше, здійснюють богослужіння церковнослов'янською мовою, проповідь російською мовою, захищають інтереси на сході російські", - зазначив Філарет.

Варто нагадати, що в суботу, 3 листопада, президент Петро Порошенко і Вселенський патріарх підписали в Стамбулі угоду про співпрацю і взаємодію, яка стосується процесу створення незалежної української церкви. Про це повідомили в прес-службі Адміністрації президента України.

Президент України Петро почав зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм у Стамбулі в рамках його офіційного візиту до Туреччини, повідомив прес-секретар глави держави України Святослав Цеголко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Російсьій православній церкві різко відреагували на повідомлення Вселенського патріархату. Відомо, що московські попи неоднозначно відреагували на слова Вселенського патріархату про припинення існування Української православної церкви МП.

Нагадаємо, попи з самого серця України присягнули на вірність РПЦ.

Як повідомляв Знай.uа московські попи вирішили йти до суду, але не Всевишнього.

Знай.uа писав, Архиєпископ УПЦ розповів, кого не пустять на об'єднавчий Собор.