Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет в ефірі одного з українських радіо заявив, що тільки у Константинополя є право призначати дату Архієрейського собору.

Відомо, що на цьому заході православні церкви України мають прийняти рішення про об'єднання та обрати нового "єдиного" предстоятеля.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

"Це залежить не від нас, а від Вселенського патріарха. Тому що він повинен призначити на цей собор свого представника", – розповів Філарет.

Також Філарет висловив сподівання, що цей захід пройде в листопаді поточного року.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Патріарх Філарет
Патріарх Філарет

Офіційних відомостей про те, де повинен пройти Архієрейський собор, у Філарета нема, однак він висловив деякі припущення.

"Ми вважаємо, що Архієрейський собор проходитиме в Софійському соборі", – заявив Філарет, зазначивши, що українські церкви вже готуються до історичного Собору.

Варто нагадати, що під час ремонтно-реставраційних робіт в Андріївській церкві, яку передали в користування Вселенському Патріарху, виявили оклад старовинної ікони 19 століття. Оклад було знайдено на горищі храму. Його вже передали у фонди заповідника Софія Київська. Служив цей латунний оклад іконі Богоматері з немовлям.

Оскільки знахідка було знайдено напередодні 4 листопада, дня, коли вшановують ікону Казанської Божої Матері, її вважають добрим знаком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українській столиці мало кого дивують незаконні парковки. Кожен день в Києві автохами захоплюють все нові і нові ділянки, правоохоронні органи, швидше за все, намагаються з цим боротися, але випадків дуже багато, в одному місці прибрали, в іншому з'явилася нова - це замкнуте коло.

Проте днями жителів столиці шокували служителі церкви, які влаштували нелегальну парковку для своїх іномарок. Це сталося на Рибальській вулиці. Про це повідомив в Facebook Іван Малярів, супроводивши свій пост фотографіями.

Нагадаємо, московський піп "освятив" трасу з вікна особистого Lexus.

Як повідомляв Знай.uа ліквідація Московського патріархату: путінські попи в шаленій істериці б'ють на сполох.

Знай.uа писав, Ющенко розповів про священну долю українців.